Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 24 sep 2018

Eindelijk antwoord! Zolang duurt het voordat je je op je gemak voelt bij je lover

In het begin van een nieuwe relatie is alles nog een beetje spannend en onwennig. Je afvragen wanneer je je nou echt op je gemakt voelt bij je lover, houdt veel mensen in het begin bezig. Gelukkig is er eindelijk antwoord op die vraag.

Op je gemak bij je partner

Een nieuwe relatie is even wennen. Wanneer durf je voor het eerst een burger asociaal met je handen te eten? Wanneer doe je een grote boodschap als je lover erbij is? Wanneer slaap je voor het eerst naakt samen? Die vragen zijn absoluut normaal.

Het onderzoek

Omdat het zoveel mensen bezighoudt, is er een onderzoek naar deze vraag gekomen. Maar liefst duizend mensen deden mee aan het onderzoek en er is een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Waarschijnlijk zie je het al aankomen: mannen voelen zich sneller op hun gemak.

Naakt slapen

Het onderzoek heeft bijvoorbeeld gekeken naar naakt slapen, want dat is zo’n typische dingetje dat je alleen doet als je op je gemak bent. Mannen slapen naakt bij hun partner na zo’n 2,8 maanden. Bij vrouwen duurt dit iets langer, zij voelen zich namelijk pas op hun gemak om dit te doen na 3,8 maanden.

Naakt rond dwarrelen door het huis waar je liefje bij is, is precies hetzelfde. Mannen doen rustig hun ding in huis in hun nakie na 2,8 maanden. Vrouwen doen dit een maandje later.

Een grote boodschap doen

Dan nog zoiets vervelends wat even duurt: naar de wc gaan. Dit is iets wat zowel mannen als vrouwen niet graag doen waar hun lover bij is. Mannen gaan voor een nummer twee na zeven maanden. Bij vrouwen duurt dit nog langer: pas na tien maanden. Helemaal niet nodig natuurlijk want het is de normaalste zaak van de wereld.

Irritaties uitspreken

Als laatste is het onderzoek gedoken in een irritatie puntje in veel relaties, namelijk snurken. Als je liefje je ’s nachts wakker houdt met gesnurk dat net zo hard klinkt als een drilboor, dan heb je een probleem. Mannen en vrouwen zeggen hier namelijk gemiddeld pas wat van na 4,7 maanden.

Het is natuurlijk voor iedereen super verschillend wanneer ze zich helemaal op hun gemak voelen. Als jij na twee dates al lekker in je nakie wilt rondlopen, doe dat dan vooral. Maar weet dat het niet raar is als sommige dingen wat langer duren.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

HUH? Volgens onderzoek maakt het voor je partner niets uit hoe je erbij loopt

Flair

Reageer op artikel:
Eindelijk antwoord! Zolang duurt het voordat je je op je gemak voelt bij je lover
Sluiten