Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 22 nov 2017

Je lijkt meer op je moeder dan je misschien denkt blijkt uit onderzoek

Je moeder is de liefste persoon op de wereld. Die werkelijk altijd voor je klaar staat. Maar soms erger je je toch ook wel een beetje aan haar. Aan haar maniertjes, opmerkingen of haar kledingstijl. Maar pas op, want volgens nieuw onderzoek lijk je meer op je mama dan je misschien zou denken.

Betrap je jezelf erop dat je dezelfde dingen doet en zegt als je moeder? Dat zou zomaar kunnen. Want als dochter lijk je verrekte veel op je moeder. Meer dan je misschien zou denken.

Onderzoekers zijn tot die conclusie gekomen, nadat ze hersenactiviteit hebben gemeten van leden uit 35 families.

De hersenactiviteiten van moeders en dochters vertoonden veel vergelijkingen. Zo bleek bijvoorbeeld dat ze op emotioneel vlak op dezelfde manier reageren. Hoe dat kan? Omdat je als dochter veel genen erft van je mama.

Op je moeder lijken, is dat echt zo erg?

De moeders en dochters bleken veel meer op elkaar te lijken dan bijvoorbeeld moeders en zoons, vaders en dochters en vaders en zoons. Volgens de onderzoekers zijn de genen die je van je moeder erft dominanter dan de genen van je vader. En bij een dochter valt dat ook nog eens meer op.

Kortom, je lijkt heel veel op je moeder. Maar ach, is het nou echt zo erg om veel te lijken op de vrouw die je op de wereld heeft gezet?

Dit nieuws wil je misschien ook even checken: 13 signalen dat je steeds meer op je moeder gaat lijken

Reageer op artikel:
Je lijkt meer op je moeder dan je misschien denkt blijkt uit onderzoek
Sluiten