Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 17 mei 2017

De Italiaanse overheid geeft GRATIS villa’s en kastelen weg en daarmee kan je prinses worden in eigen huis

Droom jij al jaren van jouw eigen droomhuis in de zon? En heb je altijd gedroomd van een prinsessen bestaan? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want de Italiaanse overheid geeft meer dan honderd villa's en kastelen gratis weg. En dat wil jij hebben.

Voor een keldertje in Amsterdam betaal je al snel zo’n tienduizend euro per vierkante meter en ook de rest van de steden is niet geheel gratis. Maar Italië doet het anders, zij geven nu gratis kastelen en villa’s weg. Ja, echt waar: voor noppes, nada, niente. Wat vriendelijk van die Italianen.

Toerisme boost

Het lijkt wel alsof ze te lang in de zon hebben gezeten, maar ze maken geen grapje. De overheid wil deze prachtige gebouwen weggeven zodat ze opgeknapt kunnen worden. De Italianen willen de kasteeltjes namelijk geen ruïnes laten worden en ze willen tegelijkertijd het toerisme een boost geven.

Ja, want er wordt wel van je verwacht dat je er een hotel, restaurant of spa van maakt, zodat er meer toeristen naar deze plekken worden gelokt. Maar wie wil er nou niet overnachten in een gerenoveerd kasteel onder de Italiaanse zon? Precies. Zo heb je een dikke goudmijn gratis te pakken.

Wat moet je ervoor doen?

Om in aanmerking te komen wil de overheid dat je een voorstel indient waarin je uitlegt wat jij voor geweldige ideeën hebt voor dit droomstekkie. Als dit goedgekeurd wordt, is het voor zeker negen jaar jouw eigendom. Heb jij echt een briljant plan? Dan kom je in aanmerking voor een vergunning van vijftig jaar.

Heb jij nog geen toekomst plannen en hou jij er wel van om de handen uit mouwen te steken? Lever dan snel jouw voorstel in en wie weet ben jij een van de gelukkige die binnenkort in jouw eigen torenkamertje slaapt. Bofkont.

Dit wil jij ook lezen: Droombaan! Je kunt nu betaald cocktails proeven en de wereld rondreizen

Reageer op artikel:
De Italiaanse overheid geeft GRATIS villa’s en kastelen weg en daarmee kan je prinses worden in eigen huis
Sluiten