Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 16 aug 2017

Op zoek naar een nieuwe sport? Misschien is kangoeroeles wat voor jou

Was onderwater paaldansles niets voor jou? En vond je het dansen met alpaca’s ook maar medium? Dan hebben we misschien een andere sport voor je gevonden: kangoeroeles.

Kangoeroeles klinkt alsof je gaat leren om een kangoeroe te zijn. En tja, dat is eigenlijk ook wel een beetje zo. Maar leuk is het des te meer.

Boing with kangoo

Als je op kangoeroeles zit, ga je namelijk net zo bouncen als de Australische vrienden. Officieel heet deze sportles ‘boing with kangoo’, maar je hebt er geen echte kangoeroe bij nodig.

Hoe dat bouncen gaat? Je trekt speciale schoenen aan waarop je onwijs kunt ‘veren’. En vervolgens doe je vrij normale sportoefeningen. Maar, met die schoenen aan is het wel meteen hilarisch.

Zweten als een otter, eh kangoeroe

Volgens de bedenkers is de sport goed voor je hele lichaam, maar zal het vooral je core verstevigen, de spieren in je buik en rug. Zo wordt je niet alleen sneller fit, ook zul je rechter op staan en zitten.

Je traint ook je armen en je billen en benen, dus die killerbody is binnen handbereik met deze té grappige workout.

Je vindt de kangoeroeworkout bij sportscholen van Crunch, in de Verenigde Staten. We weten helaas nog niet wanneer deze sport naar Nederland komt, maar tot die tijd kun je je vermaken met het kijken van dit filmpje:

Lees ook: Ahum: Dit is de invloed van 2 weken lang terrasjes pakken op je lichaam

Reageer op artikel:
Op zoek naar een nieuwe sport? Misschien is kangoeroeles wat voor jou
Sluiten