Redactie
Redactie Love & Seks 5 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Een open brief aan de ex die nooit helemaal voor mij ging

Het is alweer zolang geleden. Zeven jaar om precies te gaan. We waren tieners die de liefde ontdekten. Jij, die voor ieder meisje viel. Ik, kieskeurig als wat. Het is nooit echt wat tussen ons geworden. Voordat het zover mocht komen, wist ik namelijk dat het niet meant to be was.

Nooit heb ik je écht leuk gevonden. Ik was verliefd op het idee om verliefd te zijn. Om een maatje te hebben. Iemand waarmee ik romantisch op date kon. Ik was hier zo aan toe, want de kritische ik had tot jou nog nooit zoiets gevoeld.

Je deed alles waar ik behoefte aan had. We liepen uren op het strand, aten, praatten, shopten. Je was in staat om me overal heen te rijden in je auto. Voor je leeftijd had je het goed voor elkaar met een fijn salaris en je eigen auto.

Je wist heel goed waar je mee bezig was, mij verleiden. Maar zag je me ooit als meer dan dat? Ik vraag het me af. Nu, al die jaren later, besef ik dat het zo beter was. Dat het nooit iets had kunnen worden.

Want hoewel ik niet helemaal tot je aangetrokken voelde, was er chemie. Als een magneet werden we uiteindelijk naar elkaar toe getrokken en belandden we in bed. Ik gaf mijn lichaam aan jou, jij liet me kennis maken met een wereld die ik niet kende.

Waar ik dacht dat ik wel voor jou wilde gaan, ging je eigenlijk nooit voor mij. Nooit sprak je die woorden uit, want je hield me aan het lijntje.

Nu ben ik je daar dankbaar voor. Ik leerde namelijk super veel van je. Ik leerde dat wanneer een man trots is op zijn meisje, hij haar graag liet zien aan de hele wereld.

Jij deed dat niet, jij hield mij voor jezelf. Je vrienden wisten van niks. Destijds vond ik dat gek, nu weet ik dat het een signaal was: dit ging niets worden.

Dat is niet het meisje dat ik toen was. De vrouw die ik nu ben. Ik wilde een lover, een beste vriend, iemand die evenveel aan mij gaf als ik aan hem. Je kon dat niet bieden en je was zo verbaasd dat ik afstand nam. Jou niet meer wilde spreken.

Ja, je probeerde het goed te maken. Maar van binnen wisten we dat we niet voor elkaar bestemd waren. Je bent de ex die nooit voor mij ging en daar ben ik nu heel blij om. Bedankt voor alles wat je mij hebt geleerd.

Brief aan het meisje dat liefde boven onze vriendschap verkoos

Reageer op artikel:
Een open brief aan de ex die nooit helemaal voor mij ging
Sluiten