Redactie
Redactie Love 1 apr 2019

Een open brief aan de ex van mijn vriend

Deze brief is voor de ex van mijn vriend. Ik ben zo dankbaar dat jij in zijn leven bent geweest, hoe gek dit misschien voor je klinkt. Ik ben namelijk ontzettend blij dat jij hem op het moment los liet toen ik in zijn leven kwam, waardoor we elkaar compleet gevonden hebben.

Was jouw timing anders geweest, dan weet ik niet of ik ooit met hem samen zou zijn. Onze gekke samenloop van omstandigheden had niet beter kunnen uitpakken dan hoe het nu is uitgepakt. Jij hebt hem namelijk inzien wat hij waard is.

Nu weet hij dat hij iemand verdient die trouw aan hem is, hem altijd steunt.

Jij was die persoon namelijk niet. Je besloot om zo’n lieve, knappe man als hij te breken. Zijn hart brak keer op keer in duizenden stukjes als hij weer via-via erachter kwam dat jij ontrouw was. Wéér bij een ander was gaan slapen en wéér in een DM was geslide.

Zelfs toen hij besloot dat het genoeg was en hij beter verdiende, kon je hem niet loslaten. Je bleef achter hem aan lopen, waardoor jullie relatie maar niet eindigde. Totdat ik hem ontmoette en hij me vertelde dat hij net single was.

Hij stond niet open voor een relatie, maar Cupido schoot raak.

Na jullie turbulente relatie stond hij niet open voor iets nieuws. Maar je vindt de liefde op de gekste momenten, toch? Na onze eerste date kon hij de boot echt niet meer afhouden, we waren meteen al zo gek op elkaar. Alsof we al die jaren op elkaar aan het wachten waren.

Hij heeft zichzelf nooit het slachtoffer gevoeld van jullie relatie. Nu laat hij mij zien hoe ik een sterke vrouw kan zijn. Hoe échte liefde hoort te voelen. Na drie jaar zijn we nog altijd even onafscheidelijk als het moment na de eerste date.

Je weet inmiddels wat je hebt laten lopen. Een man zoals deze is zo moeilijk om te vinden, en jij moest hem wel laten gaan nadat je de zoveelste misstap maakte.

Bedankt dat je hem losliet op het juiste moment. Mede dankzij jou hebben wij de kans gekregen om samen een leven op te bouwen. Dat we binnenkort de sleutels van onze eerste huisje krijgen is een bekroning op onze liefde. Bedankt voor alles wat je hem geleerd hebt. Ik kan me geen betere partner wensen.

Lees ook: Een open brief aan mijn allerbeste vriendinnetje

Reageer op artikel:
Een open brief aan de ex van mijn vriend
Sluiten