Renée
Renée | LinkedIn Body & Mind 3 mei 2019

Waarom iedere vrouw een bikini body heeft

De zomer komt steeds dichterbij, waardoor je alleen nog wacht op temperaturen warm genoeg dat je tot laat op het terras kunt zitten en overdag in je bikini paradeert. Maar oh wacht, voor het zover is ‘moeten’ we wel 1. alle snoepjes laten liggen 2. ons voedingspatroon drastisch aanpassen en 3. keihard sporten voor we echt fit for summer zijn.

Stop. Waarom is dit het enige waar we aan kunnen denken als we denken aan zon, zee, strand en bikini’s? Die felbegeerde bikini body waar zoveel mensen naar streven zorgt ervoor dat je er strenge eet- en sportgewoontes op nahoudt in de maanden vóór de zomer.

Ik – Beautify’s Renée – ontdekte de allersnelste manier om een bikini body te krijgen:

Draag je een bikini? Dan héb je een bikini body.

Het stemmetje in je hoofd zorgt ervoor dat je kritisch naar je lichaam kijkt en hoe ‘zomer proof’ het is, terwijl iedere body een bikini body is. Het enige wat je hoeft te doen om een bikini body te krijgen is een bikini aantrekken. Ongeacht hoe je eruitziet.

Waarom kunnen we dan maar niet stoppen met nadenken over hoe we eruitzien? Of we onze buik wel genoeg inhouden? Omdat we door alle platformen denken dat we er op een bepaalde manier uit moeten zien? Ja.

Van de knappe poppetjes op Instagram die zichzelf influencers noemen tot de reclames in het bushokje. Heck, zelfs op deze site vind je content om de beste en mooiste versie van jezelf kunt zijn. Hierdoor heb jij in je hoofd hoe je eruit zou ‘moeten’ zijn om bikini body-klaar te zijn. Terwijl je je van die beelden dus eigenlijk niks moet of wil aantrekken.

We willen 1.75 meter zijn met lange slanke armen en benen.

Een platte buik waar je lijntjes op ziet omdat je je keihard hebt afgebeuld in de sportschool. Ja, er zijn mensen die er zo uitzien, maar dat betekent niet dat jij met een cover-up over het strand hoeft te lopen omdat jij hét lichaam niet zou hebben. Wie zegt überhaupt dat zo’n lichaam het lichaam is dat je wil hebben voor je een bikini aantrekt en naar buiten gaat?

Nee, er is niks mis met gezond leven en scherper zijn of je wel of niet genoeg beweging krijgt. Sterker nog, die content serveren we hier op Beautify ook. Maar één ding waarvan ik hoop dat de media en de rest van de wereld vanaf NU afstapt is het feit dat je een bepaald lichaam ‘moet’ hebben voor je ‘strak in je vel’ je bikini aantrekt.

Het enige dat ik wil zeggen is dat je, ongeacht hoe je eruitziet, een bikini kunt rocken

Wat voor lichaam je hebt, wat voor vorm je hebt: voel je goed in je eigen lichaam. Er is namelijk absoluut geen reden om je door welk beeld dan ook tegen te laten houden om te dragen wat je wil. Er is geen reden om verlegen of onzeker te zijn om zwemkleding te dragen.

Laten we stoppen met skinny shaming, fat shaming en shaming in het algemeen. Zolang jij je zelfverzekerd voelt straal je dat uit, dus alsjeblieft: rock die bikini. Vind een bikini waar je je echt goed in voelt en draag het.

Disclaimer

Op Beautify stimuleren we een gezonde relatie met eten en sporten. Is er in het verleden content op deze site gepubliceerd dat gaat over een bikini body bereiken? Jep. Gaan we dat nu anders doen? Jazeker. Dus mocht je input hebben, laat het dan vooral weten in een mailtje naar [email protected] We zijn er hier voor je om de beste versie van jezelf te zijn, zonder dat we je willen vertellen hoe je ‘moet’ zijn.

Reageer op artikel:
Waarom iedere vrouw een bikini body heeft
Sluiten