Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 26 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Ha! Dit is het enorme pluspunt dat alleen mensen hebben die altijd te laat komen

Je bent te laat, alweer. Hoe je ook je best doet, het lukt je nooit om precies op tijd te komen. Maar ach, nadat je dit hebt gelezen lijkt dat opeens helemaal niet zo erg meer: Hijgend kom je binnen, weer vijf minuten te laat. Vreemd want je had vanochtend écht je wekker nóg een half uurtje vroeger gezet zodat je extra veel tijd had.

Je ging lekker onder de douche, checkte daarna de klok en zag dat je nog voldoende tijd over had. Maar dan opeens is die tijd voorbij en is het al véél later dan jij had ingeschat. Opeens heb je nog maar vijf minuten om de laatste dingen te doen, terwijl je daar altijd minimaal een kwartier over doet.

Lees ook: Chaos in de tent omdat je te laat bent? Dit is waarom chaotische mensen ge-wel-dig zijn

Altijd te laat komen

Voor veel mensen is dit standaard. Hoeveel voorbereidingstijd we ook hebben, we komen altijd op het laatst tijd te kort waardoor we altijd vijf minuutjes te laat komen. Niet erg te laat, maar altijd wel een klein beetje. En ook al vinden we dat zelf helemaal niet fijn, het gebeurt. En het gebeurt al jaren.

Het is niet omdat je lui bent, geen werk wil verrichten, ongeïnteresseerd bent. Nee, je kan nog zo hard werken, nog zo gemotiveerd zijn, nog zo hard je best doen, op tijd komen is gewoon een klein issue. Gelukkig verklaart management consultant Diana DeLonzor het volgende:

‘De meeste mensen die te laat komen, komen dat altijd. Er is veel onderzoek naar gedaan en het lijkt alsof de mensen die te laat komen dat ‘ingeprogrammeerd hebben’ en dat dat diep geworteld in de hersenen zit.’

Oh, lezen we hier nou dat we er gewoon niéts aan kunnen doen? Dat het een onderdeel is van onze persoonlijkheid en psyche?! Dank u wel mevrouw Diana DeLonzor. We waarderen het enorm. En naast deze wetenschappelijke verklaring zijn er nog twee punten waarom laatkomers eigenlijk geweldige mensen zijn:

1. Ze zijn optimistisch

Mensen die te laat komen zijn optimistisch. Ze geloven er namelijk in dat ze meer taken in die bepaalde tijd kunnen stoppen dan mogelijk. Dat is proberen om zoveel mogelijk uit die tijd te halen. Dat is een optimistische instelling. Uit wetenschappelijk onderzoek is weer bewezen dat optimistische mensen vaak gelukkiger zijn en minder stress ervaren. Mensen die gelukkig zijn, zijn vaak productiever op werk, creatiever en werken beter samen.

2. Ze hebben oog voor het grote geheel

Daarnaast is uit een ander onderzoek naar voren gekomen dat mensen die altijd iets te laat komen net iets relaxter zijn. Ze doen rustiger aan en concentreren zich niet op de kleine dingetjes die er niet echt toe doen. Nee, ze kijken naar het grote plaatje. De toekomst die vol mogelijkheden zit en nog zo ontzettend veel te bieden heeft.

3. Ze genieten van het moment

Tijd is relatief. We doen dingen op ons eigen manier. In Duitsland moét je op tijd komen en is punctualiteit erg belangrijk. In Spanje echter is iedereen weer heel laidback. In Nederland komen we meestal op tijd. En een paar minuutjes te laat is in de meeste gevallen geen enorm probleem.

In die paar minuutjes hebben mensen die te laat komen nog net even extra genoten van de activiteit daarvoor, of nog even de moeite genomen om die ene collega te feliciteren die ze toevallig tegenkwam op de gang, of nog even een extra minuutje zon gepakt. Als je alleen maar op je horloge aan het kijken bent, dan vergeet je te genieten.

Waardeer de laatkomers en leer de positieve punten aan hun te waarderen. Het leven is dan echt heel fijn.

Kom jij altijd te laat omdat je bed zo lekker ligt?

Dan herken jij als avondmens de volgende 19 dingen vast en zeker. Klik op de foto:

Reageer op artikel:
Ha! Dit is het enorme pluspunt dat alleen mensen hebben die altijd te laat komen
Sluiten