Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 2 jul 2015

Opzoek naar liefde? Zo vind je toch nog iemand in dit a-romantische tijdperk

Tinder, Happn, Instamessage. We leven in een tijdperk van enkel vleeskeuring. Soms natuurlijk ongelofelijk lollig (lees: dronken met vriendinnen alleen maar naar recht swipen, want háhá), maar vaker toch behoorlijk deprimerend. Waar is de tijd gebleven van mannen die hun jassen voor je voeten wierpen wanneer je een plas over moest steken? Of met een grote bos rozen voor je deur kwamen smeken om een date? We missen die tijd en vragen ons af of het eigenlijk nog wel mogelijk is om echte liefde te vinden in dit vreemde tijdperk.

Maar gelukkig is het antwoord natuurlijk gewoon ja, want hoewel romantiek misschien niet meer zo voor het oprapen ligt, is het toch zeker nog wel te vinden (krijgen?).

Maar voordat het zover is, is het misschien goed om er bij stil te staan dat het misschien niet altijd aan de ander ligt. We roepen maar al te graag snel: ‘nouja en toen smste hij me een dag niet terug, dus toen heb ik het ook maar niet meer gedaan. Hij was me overduidelijk zat. Zo lullig.’ Maar even, kwam het nu echt door hem? Of zal hij een drukke dag hebben gehad en de volgende dag ineens hebben gedacht: ‘shit, ik heb niks meer van haar gehoord.. Ze zal me wel zat zijn.’ De truc zit hem dus in de juiste middenweg vinden, en die vind je als volgt:

1. Draai niet om de zaken heen

Goed, jullie vinden elkaar leuk en dat betekent dat jullie elkaar op een wat regelmatigere basis willen zien. Vaag om deze zaak gaan ronddraaien maakt het er niet bepaald leuker op. Vraag hem of haar om langs te komen, om naar de film te gaan, om een drankje te gaan doen. Wees duidelijk naar elkaar zodat jullie elkaar niet onnodig mislopen.

2. Ga niet alleen voor de booty call

Indien jullie al intiem met elkaar zijn geweest, bel je elkaar makkelijker op voor een vervolg. Maar altijd alleen maar bellen voor die booty call zorgt natuurlijk niet bepaald voor die romantische swung. Bel elkaar dus ook eens een keertje vóór het avondeten. Grijp die date. En met een beetje mazzel eindigt het alsnog in een leuke bedscène, behalve dat jullie nu een leuke en wellicht romantische aanloop hebben gehad.

3. Bel elkaar

Ga niet alleen zitten Whatsappen, bel elkaar eens een keertje. Bellen maakt alles persoonlijker en voorkomt de oh zo bekende verwarring. Je kent het wel, de ‘ik had het helemaal niet zo bedoeld’, waar jij er toch echt zeker van bent dat hij het wél zo bedoelde. Hoeveel potentiële relaties al wel niet naar de haaien zijn gegaan dankzij Whatsapp? We gokken negen van de tien.

4. Geloof niet altijd wat je leest

Om dus maar even terug te komen op het drama dat Whatsapp heet, geloof nooit alles wat je leest. Het is namelijk vrijwel altijd iets anders dan hoe het er staat. Vrouwen zijn van de details, mannen van de kort maar krachtig. En dat kan vaak genoeg leiden tot onnodige akkefietjes. Wijs niet meteen iemand af (of word kwaad) vanwege een vreemd appje. Het is niet altijd wat het lijkt.

5. Vraag om duidelijkheid

Heb je vaag het vermoeden dat hij je wel leuk vindt, maar smijt hij met dubbele boodschappen? (jaha, die klinkt bekend, niet waar?) Dan wordt het simpelweg eens tijd om om verduidelijking te vragen. Vind je me wel of niet leuk? Mag ik er meer van verwachten ja of nee? We leven natuurlijk nu in een tijdperk waarin we het liefst zo lang mogelijk vaag blijven tot we niet meer terug kunnen, maar het is doodvermoeiend en om eerlijk te zijn onnodig. Jij verdient duidelijkheid en hijzelf ook. Simpel als dat.

6. En durf zelf duidelijk te zijn

Tja, we kunnen natuurlijk niet alleen van andere mensen verwachten dat ze duidelijk zijn naar ons. Ook wij moeten duidelijk zijn naar anderen en dan zeker naar potentiële lovers. En hoe erg is het om iets dood te laten bloeden, simpelweg omdat jij niet eerlijk hebt durven zijn? Spreek jezelf uit en ga genieten van je mogelijk nieuwe relatie. Niet geschoten is altijd mis.

Reageer op artikel:
Opzoek naar liefde? Zo vind je toch nog iemand in dit a-romantische tijdperk
Sluiten