Dit is het bewijs dat jij dit voorjaar oranje make-up make-up wilt dragen

Ieder seizoen zijn er niet alleen trendkleuren in kleding, maar ook in make-up. Komend voorjaar gaan we vooral veel oranje zien. Klinkt in eerste instantie niet als de meest gangbare kleur voor jouw look, maar niets is minder waar. Dit zijn de beste looks en de tips om zelf oranje make-up te dragen.

Zo draag je oranje make-up

Oranje is er namelijk in héél veel tinten (van abrikoos tot koraal) en zo is er voor iedere huidskleur een goede match te vinden. Ook kun je zelf kiezen of je liever voor een matte of glanzende look gaat. En of je de kleur op je ogen, lippen, wangen of een mix daarvan wil.

Oranje is een fijne kleur wanneer je wat warmte in je gezicht wilt creëeren. Het oogt natuurlijk, waardoor je er best ver mee kunt gaan zonder dat het er gek uitziet.

Kies jouw kleur

Om de perfecte kleur blush of lipstick te vinden die bij jou past kun je het beste verschillende tinten swatchen op jouw arm. Vaak is wel: hoe donkerder de huid, hoe donkerder de kleur mag. Zo kom je bijvoorbeeld bij burnt orange uit. Perzik staat juist supermooi bij de hele bleke huid. Van koraal wordt over het algemeen iedereen knapper. Op de ogen kun je experimenteren met felle tinten of juist eentje met veel glitter en pigment voor een zwoele blik. Er zijn zoveel opties dat ook jij oranje kunt rocken.

De mooiste looks met oranje make-up

Hieronder zetten we de mooiste oranje make-up looks voor je op een rij. Kortom: tijd om thuis te gaan experimenteren.

De sunkissed look

Nude en matte oranje make-up

Met contrastrerende glitters

Een donkere two-tone lip

Monochrome oranje make-up

Burnt orange

Een knaloranje lip

Subtiel oranje accent op de ogen

Een natural oranje blush

Rood met een vleugje oranje

Donkeroranje make-up

Nude look

Koraal op de lippen

Lichte kleur op de ogen

Kan prima gemixt worden met roze

Neon accent

Ontdek meer make-up trends: