Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Reizen 17 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Vergeet Parijs – dit zijn de zes originele steden die jij in 2020 wil bezoeken

Nog even en dan laten we 2019 achter ons. Er staat een nieuw jaar voor de deur en daarmee ook een nieuwe stedentrip in Europa. Weten jij en je vriendinnen al waar jullie heen gaan? Wij vertellen je de originele bestemmingen voor een onvergetelijke stedentrip in 2020.

Steden in Europa zoals Barcelona, Parijs en Milaan zijn natuurlijk te gek. Maar vaak is één van jullie er al geweest of kan je inmiddels alle plaatjes op Instagram wel dromen. Daarom is het tijd voor iets nieuws.

Originele bestemmingen in Europa voor een stedentrip in 2020

Ben jij er nog niet helemaal uit over je stedentrip in 2020? Vaak is het leuk om ergens naartoe te gaan waar je zelf nog niet zo 1,2,3 aan had gedacht. Daarom zochten wij zes originele bestemmingen voor jou uit.

1. Porto, Portugal

Porto is he-le-maal hot maar gelukkig nog niet zo gigantisch populair als andere steden. In 2017 werd Porto bekroond tot Beste Europese Bestemming van vanwege haar schoonheid, warme gastvrijheid n goddelijke eten. Het is een heerlijke stad om te verkennen want alles is verbonden met trams, liften en bruggetjes, die stuk voor stuk voor waanzinnige uitzichten zorgen. Romantiek ten top dus voor jou en je lover.

2. Valletta, Malta

Ook deze stad heeft een prijs gewonnen, namelijk de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 (samen met onze Friese stad Leeuwarden). Valletta is de hoofdstad van het mooie eiland Malta. Het is een schattig stadje waar je je ogen uitkijkt als je gek bent op witte straatjes, versierde paleizen en prachtige kerken. Bovendien is dit een heerlijke citytrip om te combineren met een strandvakantie. Perfect voor een vakantie met de meiden niet waar? Overdag kunnen uitbrakken en ‘s avonds uiteten in het stadje.

3. Lucca, Italië

Iedereen kent de prachtige stad Florence wel. Helaas is de stad inmiddels gigantisch populair geworden. Maar de Toscaanse stad Lucca is een geweldig goed alternatief. Dezelfde romantiek als Florence maar dan zonder veel toeristen. Fantastische piazza’s, een amfitheater, historische monumenten en de stadsmuur, compleet met torens voor het perfecte kiekje. Goede optie voor een tripje met je lover of als je met je mama weg gaat.

4. Tromsø, Noorwegen

Ben jij gek op alles wat uit Scandinavie komt? Dan mag je deze stedentrip in 2020 echt niet missen.
Tromsø is de meest noordelijke stad van Noorwegen. Veel natuurliefhebbers en fotografen zijn dol op deze stad omdat vrijwel álles fotogeniek en bijzonder is aan deze stad. Als je van een actieve vakantie houdt is dit een perfecte bestemming. Je kunt hier geweldig kajakken en wat dacht je van een tocht met sledehonden?

5. Valencia, Spanje

Oké, Valencia is niet meer helemaal onbekend in Europa maar toch is het niet een plek die iedereen kent. En daarmee is perfect als stedentrip in 2020. Het is de derde grootste stad van Spanje na Madrid en Barcelona. Er zijn geweldige festivals en veel mooie zandstranden vlakbij het centrum. En dat uiteraard allemaal onder het genot van heerlijke Spaanse tapas en Sangria.

6. Rijeka, Kroatië

De Kroatische stad Rijeka wordt een jaar lang de Culturele Hoofdstad van europa. Om dat te vieren vinden er 600 evenementen plaats. Van tentoonstellingen en concerten tot aan festivals en kunst. Oftewel, er is genoeg te doen voor jou en je vriendinnengroep én het is ook nog eens betaalbaar. Check in dit artikel de leukste hotspots.

Meer over reizen in Europa:

Reageer op artikel:
Vergeet Parijs – dit zijn de zes originele steden die jij in 2020 wil bezoeken
Sluiten