Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Nieuws 29 juni 2018

7 originele en super leuke wijnregio’s die je zo snel mogelijk wil bezoeken

Wijnproeven is een super leuke activiteit om te doen met je beste vriendinnen. Naast de bekende wijnregio's zijn er ook genoeg leuke en onbekende regio's waar je misschien niet meteen aan zou denken. Pak je notitieboekje er maar vast bij, want deze 7 wijnregio's wil je onthouden.

Wijnproeverij

Het leuke aan wijnproeven is natuurlijk – naast dat het heel lekker is – dat je meer leert over hoe de wijn gemaakt wordt. Je leert over de invloed van de grond, de zon, de druiven en ga zo maar door. Naast de wat meer voor de hand liggende wijnregio’s, zijn dit ook leuke plekjes om te bezoeken.

1. Hvar, Kroatië

Hvar heeft een hele lange geschiedenis als het aankomt op wijn. De allereerste Zinfandal-wijn komt hier bijvoorbeeld vandaan. Daarnaast is het landschap van Hvar helemaal Instagram waardig en zijn de uitzichten om van te dromen. Enthousiast? Bezoek dan vooral de wijngaarde ‘Zlatan Otok’.

2. La Pampa, Patagonië

Patagonië is een heel leuke bestemming voor wijnproeverijen. Het schijnt namelijk zo te zijn dat je hier de beste wijnen uit heel Zuid-Amerika kan krijgen. In de provincie ‘La Pampa’ kun je meer dan 4500 wijngaardes vinden. Als je daar niks tussen kan vinden, weten wij het ook niet meer.

3. Paso Robles, Californië

Bij Californië denk je misschien niet meteen aan wijn, maar aan steden zoals Los Angeles, maar de wijnen uit Napa en Sonoma Valleys in Californië zijn zeker niet de minste. Je kan hier heerlijk wijnproeven en genieten van live entertainment. Een voorbeeld van een leuke wijngaarde die niet op je bucketlist kan ontbreken is ‘Vin Robles Winery’.

4. Santorini, Griekenland

Het Griekse eiland Santorini heb je vast wel eens langs zien komen op je Instagram feed, met de blauwe luchten en witte huisjes. Daarnaast heeft Santorini nog veel meer andere leuke dingen te bieden. Zo heeft het paradijselijke eiland ook een paar hele leuke wijngaardes om te bezoeken. Dus naast de mooie omgevingen, zijn de witte wijntjes een andere reden om het eiland eens te bezoeken. Klinkt niet bepaald als een straf, toch?

5. Hawkes Bay, Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ligt natuurlijk niet om de hoek, maar mocht je er ooit naartoe gaan dan mag je Hawkes Bay niet overslaan. In deze regio kan je langs de wijngaardes fietsen, hoe leuk?! Vooral rode wijnen schijnen heel erg lekker te zijn hier. ‘Clearview Estate Winery’ is vooral een aanrader, en je kan hier ook nog eens lekker eten.

6. Constantia, Zuid-Afrika/h3>

Houd je meer van zoete wijn? Dan moet je een bezoekje aan Kaapstad plannen. Vooral de wijngaardes ‘Franschhoek’ en ‘Stellenbosch’ schijnen een echte go-to te zijn. Een lekker wijntje met uitzicht op de ondergaande Afrikaanse zon, zie je het al voor je? Wij dromen al helemaal weg bij het idee.

7. Applegate Valley, Oregon/h3>

Last but not least, Applegate Valley. Hier vind je sprookjesachtige landschappen en heerlijke wijntjes. De tour van de ‘Dancin’ wijngaarde staat hoog op ons lijstje, en kost ook nog eens niet veel!

Wij zijn in ieder geval al druk bezig met het plannen van een leuke wijnproeverij met onze vriendinnen naar één van deze bestemmingen, jullie ook?

Reageer op artikel:
7 originele en super leuke wijnregio’s die je zo snel mogelijk wil bezoeken
Sluiten