Isis van Graas
Isis van Graas Life 15 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Deze Oscar-winnende films kan je nú bekijken op Netflix

Waarschijnlijk heb je het al voorbij zien komen, maar afgelopen zondag 9 op maandag 10 februari was heel Hollywood bezig met de Oscars. Deze werden uitgereikt in het Dolby Theatre in Los Angeles, waar de bekendste acteurs samen komen om de meest prestigieuze prijzen te ontvangen voor hun werk. Benieuwd welke Oscar-winnende films je op Netflix kunt bekijken? Lees dan snel verder.

Er zijn veel winnaars verschenen op onze favoriete streamingsdienst, dus hebben we ze wederom even op een rijtje gezet. In het kader van bingewatchen op hoogste niveau kunnen we nu al niet wachten.

Bekijk nu deze Oscar-winnende films op Netflix

Wellicht lijken de awards een ver van je bed show, maar de met een Oscar-bekroonde films zijn ook écht te kijken op Netflix. Pak er een bakje popcorn en andere snacks bij, want dit wordt een lange zit.

1. Moonlight

Het verhaal gaat over een homoseksuele zwarte jongen genaamd Chiron, die opgroeit in een arme buurt van Miami. Zijn moeder is drugsverslaafd, met alle drama van dien. De film laat drie fases uit het leven can Chiron zien, met in elke fase een andere acteur.

Moonlight won in 2017 meerdere Oscars, waaronder die van Beste Film. Nadat de prijs bijna per ongeluk naar La La Land was gegaan, werd de film tóch bekroond.

2. Inception

Een film met Leonardo Dicaprio als hoofdrolspeler, is gegarandeerd een klapper. De film gaat over een groep van vijf bedrijfsspionnen, waarvan Leo de personage van Dom Cobb speelt. In Inception plaatst Dom ideeën in het onderbewuste van anderen tijdens het dromen, wat hij ditmaal in opdracht van een Japanse zakenman doet.

De film Inception won meerdere Oscars in het jaar 2011, waaronder vier technische Academy Awards.

3. Birdman

Misschien is deze Oscar-winnende film een beetje in de vergetelheid geraakt, maar Birdman is nog steeds een wereldberoemde film met acteur Riggan Thomson in de hoofdrol. In de film probeert hij weer iets van zijn leven te maken, maar vooral: succes en respect terug te winnen. Extra bijzonder: de film is geschoten als één lange take, waardoor je behoorlijk op de huid van Riggan gaat zitten.

De film Birdman won meerdere Oscars in het jaar 2015, waaronder die van Beste Film.

4. The Danish Girl

Deze iconische film verdient als geen ander een plek op dit lijstje. Het verhaal speelt zich namelijk af in de jaren twintig en gaat over de Deense schilder Einar Wegener. Op verzoek van zijn vrouw poseert hij als vrouw, en weet hét op dat moment zeker: hij is in het verkeerde lichaam geboren. In deze film worden de eerste transgender vrouwen uit de geschiedenis in beeld gebracht.

De film The Danish Girl won in het jaar 2016 meerdere Oscars en kan je nu bewonderen op Netflix.

5. The Departed

Heb je The Irishman gezien en vond je deze fantastisch? Dan kunnen we nu al voorspellen dat je helemaal weg gaat zijn van deze Oscar-winnende film. Het verhaal gaat over de agent Billy Costigan (met alweer Leo in de hoofdrol), die in Boston infiltreert in het criminele Iers-Amerikaanse milieu. Ondertussen heeft maffiabaas Frank Costello óók niet stilgezeten, en heeft hij een informant bij de politie.

De film The Departed won in het jaar 2007 meerder Oscars, waaronder die van Beste Film.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Deze Oscar-winnende films kan je nú bekijken op Netflix
Sluiten