Ouch! Dit is waarom je hoofdpijn krijgt van het dragen van een strakke staart

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Maar het dragen van een staart, moet dat pijn doen? Een staart is makkelijk, snel en perfect voor de dagen dat je even geen zin hebt om je haar te wassen. Maar, aan het einde van de dag ervaar je steken in je hoofd waar je niet op zit te wachten. Niet leuk. Why?

Waar komt de hoofdpijn vandaan? We verdienen een verklaring na al dat pijn lijden. Dokter Denise E. Chou, neuroloog bij een ziekenhuis in New York, is gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn en legt het hele mysterie uit:

‘Meiden die hoofdpijn krijgen van het dragen van een staart zijn vaak al gevoelig voor het krijgen van hoofdpijn, of zelfs migraine. Dat weten ze alleen zelf nog niet, want migraine wordt niet altijd gediagnosticeerd. Het kan leiden tot zintuiglijke overgevoeligheid en het maakt de zenuwen rond het gezicht en de hoofdhuid super gevoelig.’ Ouch.

Trek niet aan mijn zenuw aub

Wanneer je een knot of strakke paardenstaart maakt, trekt je haar aan de zenuwen. Hierdoor worden je zenuwen alleen maar meer geactiveerd waardoor uiteindelijk hoofdpijn kan ontstaan. Je haar opsteken zou niet pijnlijk moeten zijn, maar als je al gevoelig bent voor migraine wordt de pijn extra gestimuleerd. Ben je niet gevoelig voor migraine? Ook dan kun je nog pijn ervaren.

Je kunt natuurlijk een pilletje nemen. Pas hier wel een beetje mee op. Want je kunt medicijnafhankelijke hoofdpijn krijgen als je meer dan tien keer per maand de pillen slikt. Je hoofdpijnaanvallen kunnen dan alleen maar erger worden.

Hallo geneesmiddel

Wat helpt dan wel tegen de hoofdpijn? Dat verschilt natuurlijk per patiënt. Maar wat zeker helpt is vitamine B2, magnesium en kruiden als hoefblad en moederkruid. Het zorgt voor het stabiliseren van de overgevoeligheid van de hersenen.

Maar, de allersimpelste oplossing is je haar regelmatig laten rusten en niet elke dag gaan voor een strakke knot. Zijn wij even blij dat de losse messy knot helemaal van deze tijd is.

Toch je haar snel in model brengen zonder hoofdpijn te creëren? Lookbook: prachtige kapsels die je binnen 60 seconden maakt

Reageer op artikel:
Ouch! Dit is waarom je hoofdpijn krijgt van het dragen van een strakke staart
Sluiten