Love 28 jun 2016 Omani McDaniels

Oude liefde roest niet: dit is wat je eerste liefde je heeft geleerd en je nooit zal vergeten

Je leert onwijs veel van je eerste liefde. Je deelt zoveel eerste keren en leert hoe het is om te functioneren als eenheid. Je eerste liefde heeft ongelooflijk veel invloed op je leven en je daaropvolgende relaties. Dit is wat je allemaal leert van het hebben van een eerste liefde.

Er bestaat liefde na je eerste liefde

Als je verliefd bent, al helemaal de eerste keer, voelt het soms alsof je nooit meer verliefd zult worden op een ander. Het is logisch dat je dan blijft vastklampen aan degene waar je mee bent. Het is belangrijk dat je gelukkig bent en niet genoegen neemt met minder dan je verdient.

Dat verliefde gevoel komt altijd terug. Misschien niet op dezelfde manier, maar je wordt sowieso wel weer verliefd. En als je jezelf de ruimte gunt om verliefd te worden op iemand die je behandelt zoals je behandelt wilt worden, dan zul je uiteindelijk gelukkig zijn.

Het is beter om bij iemand te zijn die echt bij je past

Omdat je nooit vergelijkingsmateriaal hebt gehad, is het idee dat er misschien iemand anders is die beter bij je past heel onwerkelijk. Het idee dat er iemand anders zou kunnen zijn waar je smoorverliefd op wordt, is gewoon heel raar. Maar desalniettemin wel mogelijk en het zal heel bevrijdend en opluchtend aanvoelen om met iemand te zijn die zo goed bij je past.

Er zijn ergere dingen dan alleen zijn

Single zijn is helemaal niet erg. Je krijgt de kans om dichter tot jezelf te komen en jezelf te leren kennen op een manier die niet mogelijk is als je met iemand bent, omdat je dan constant op iemand anders gefocust bent.

Je hebt de tijd om met niemand anders rekening te houden dan met jezelf. Je hebt alle tijd om erachter te komen wie je bent en wat je wilt in het leven. En vooral wat je zoekt in een partner.

Liefdesverdriet gaat over

Als het uitgaat met je eerste liefde ervaar je een pijn die bijna onvoorstelbaar is. Degene aan wie jij je hart voor het eerst hebt gegeven, degene die eventjes de belangrijkste persoon in je leven was is weg. En dat is onwaarschijnlijk pijnlijk.

Maar je ontdekt dat ook dat gevoel voorbijgaat. Je bent zoveel sterker dan je vaak van jezelf denkt en dat is niet alleen mooi, dat is ook iets om ongelooflijk trots op te zijn.

LEES OOK: Je ware liefde vinden? Dit zijn de 2 factoren die álles bepalen
mexico3-770x462

Reageer op artikel:
Oude liefde roest niet: dit is wat je eerste liefde je heeft geleerd en je nooit zal vergeten
Sluiten