Zara Bircan
Zara Bircan Life 7 mrt 2020

Met een oudere zus heb je deze 7 voordelen in het leven

Een zus hebben heeft super veel voordelen. En is je zus ook nog eens iets ouder dan jij? Dan mag je al helemaal van geluk spreken. Je herkent je dan ook vast en zeker in onderstaande punten.

Gelukkig hoeven we niets alleen te doorstaan en kunnen we altijd bij onze lieve zus terecht. Al haalden jullie vroeger samen kattenkwaad uit of hadden jullie soms slaande ruzie, nu is jullie band inmiddels sterker dan ooit.

De voordelen van een oudere zus

Krijg je nu al geen genoeg meer van je liefste, grappigste en geweldige oudere zus? Waarschijnlijk kan je je hele leven nog genieten van de volgende zeven voordelen.

1. Je komt sneller weg met dingen

Waar jullie moeder je oudere zus strafte als ze te laat thuis kwam, weet ze nu inmiddels dat het eigenlijk niet zo’n groot probleem is. Er werd een stuk meer op je oudere zus gelet, maar jij mag op jongere leeftijd al veel langer wegblijven als je wilt.

2. Je hebt stiekem toegang tot haar kledingkasten

Niks om aan te doen vandaag? Geen probleem. Als jullie ook nog eens dezelfde kledingmaat hebben, kan het geen kwaad om af en toe in haar kledingkast te graven. Als het achteraf maar weer op dezelfde plek belandt. En wordt haar kleding te klein voor haar? Dan neem jij deze met liefde over.

3. Je kan altijd bij haar terecht voor advies

Weet je nog niet precies hoe je om moet gaan met die ene nieuwe vlam? Dan staat je oudere zus al voor je klaar met al haar wijsheden, zodat jij haar wijze advies kan opvolgen.

4. Je bent nooit alleen

Jij kan gemakkelijk je oudere zus overhalen om even mee te kijken naar die spannende horrorfilm. Of sleur je haar liever mee de stad in als je liever iemand bij je hebt? Jij hoeft in elk geval nooit alleen te zijn.

5. Je hebt je eigen visagiste, kleding- en haarstyliste in één

Aangezien jouw zus al een stuk ouder is, weet zij véél meer over make-up, de mooiste haarstijlen en de leukste kledingtrends. Dan hoef jij in ieder geval geen YouTube video’s meer op te zoeken. Jij vraagt simpelweg je lieve zus om hulp.

6. Mensen kennen jou, via haar

Jezelf voorstellen is verleden tijd met een oudere zus. Met haar aan je zij ken je namelijk een stuk meer mensen dan uit je eigen kringen. En ben je op zoek naar de juiste connectie voor dat ene project of evenement? Reken er dan maar op dat jouw zus precies weet naar wie jij het best toe kunt gaan.

7. Je krijgt alles wat zij niet meer wil

Gebruikte ze tig make-up producten die toch niet bij haar huidskleur passen? Dan sta jij al klaar om deze met beide handen aan te pakken. En als je écht geluk hebt, geldt dat misschien ook voor haar leukste schoenen en jassen. Minder shoppen voor jou.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Met een oudere zus heb je deze 7 voordelen in het leven
Sluiten