Renée
Renée | LinkedIn Life 11 sep 2018

Mannendossier: 6 x wat hij écht denkt wanneer hij je ouders ontmoet

Niet alleen jij vindt het spannend om voor het eerst mee te gaan naar de ouders van je vriend. Als hij iets spannend vindt, dan is het wel jouw ouders ontmoeten. Beautify vroeg de mannen van het Mannendossier om te vertellen wat ze dan écht denken.

Ouders ontmoeten

Eerlijk is eerlijk, de ouders van je lover ontmoeten is natuurlijk ook een zenuwslopend moment. Dit is wat er dan in hem omgaat.

1. Hoe stevig moet mijn handdruk zijn?

Een man denkt áltijd na over hoe stevig zijn handdruk moet zijn. Je moeder wil hij natuurlijk niet fijn knijpen, maar aan je vader wil hij wel laten zien dat ‘ie echt een man is. Je ouders ontmoeten is een belangrijk moment en hoe hij een hand geeft is een eerste indruk die hij niet wil verpesten.

2. Op wie lijkt ze het meest?

Je vriend is natuurlijk compleet in de ban van jou. Daarom is hij enorm nieuwsgierig op wie je nu eigenlijk lijkt. Heb je de looks van je moeder? De humor van je vader? Dit is voor hem de kans om daar voor het eerst achter te komen.

3. Zou haar vader nadenken over het feit dat ik seks heb met ZIJN dochter?

Dit is iets wat je vriend niet gaat toegeven, maar wat hij wel denkt. Seks passeert sowieso één keer zijn gedachte. En vooral: zou je vader erover nadenken dat jullie seks hebben? En nee, je hoeft je vader dat niet te vertellen. Daar gaat hij immers toch al van uit.

4. Wat ga ik zeggen om indruk te maken?

Je ouders ontmoeten neemt hij heel serieus. Hij wil de beste indruk maken en daarom denkt ‘ie van tevoren na over wat hij gaat zeggen. Zijn studie of beroep moet zo interessant mogelijk overkomen. Daarom heeft je vriend zijn zegje stiekem al klaarstaan voor hij een voet over de drempel zet.

5. Vinden haar ouders mij goed genoeg?

Ouders zijn van nature beschermend. Daarom vragen ze zich heus wel af of de man in kwestie goed genoeg is voor hun dochter. Het enige wat hij kan denken is: ben ik goed genoeg? Vooral tijdens de eerste ontmoeting heeft hij klamme handjes.

6. Wat als we elkaar helemaal niet liggen?

Er spookt van alles door zijn hoofd als het zover is. Tot slot denkt hij altijd nog even: wat als ik haar ouders helemaal niet mag? Of zij mij? Hij verwacht dat het klikt tussen hem en je ouders, maar wat doe je als er totaal geen klik is?

Dit vind je vast ook leuk om te lezen.

Mannendossier: 11 onverwachte dingen die mannen fantastisch aan ons vinden

Reageer op artikel:
Mannendossier: 6 x wat hij écht denkt wanneer hij je ouders ontmoet
Sluiten