Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 18 juni 2018

Binnenkort een bruiloft? Dit zijn de regels voor je outfit zodat je wel straalt maar niet de show van de bruid steelt

Heb je binnenkort een bruiloft, maar nog geen idee wat je aantrekt? Als je op zoek gaat naar een geschikte outfit kunnen deze tips je in ieder geval helpen om een modemisser te voorkomen. De bruid zal je dat namelijk niet in dank afnemen.

Witte jurk of jumpsuit

Dit is de grootste fout die je op een bruiloft kunt maken. Voor eens en voor altijd, alleen de bruiloft verschijnt in het wit, en soms de bruidsmeisjes en bloemenmeisjes ook, maar dat heeft ze dan zelf uitgezocht. Jij als gast trekt geen wit aan, jouw dag komt ook nog wel.

Draag je altijd lichte kleding? Ga dan voor zachte pasteltintjes.

Dierenprintjes

Dierenprintjes kunnen er nogal ordinair uitzien op zo’n chic feestje. Je zult de enige zijn, waardoor jij opvalt en dat is dus niet de bedoeling. Laat die leuke panterjurk gewoon een dagje in de kast hangen. Morgen kun je hem weer aan.

Té sexy

Hou het netjes. Niet te kort, niet te strak en geen inkijk. Jij hoeft ten slotte de show niet te stelen. Bijna iedere bruiloft heeft een chique dresscode en het is wel de bedoeling dat ook jij je daaraan houdt.

Denim

Veel te casual. Niemand doet dit, hooguit wat kleine kinderen die op het grasveld rondrennen. Je hoeft echt niet out of your comfortzone te gaan, maar je kunt ook een nette pantalon met een simpeler shirtje dragen.

Zwart

Vermijd een outfit die volledig zwart is, het is geen begrafenis dus je mag er best wat vrolijker uitzien. Hou je van donkere kleuren? Ga dan voor donkerblauw, boreauxrood of donkergroen.

Knalkleuren

Wederom… jij hoeft niet op te vallen, het gaat om de bruid. Neon kan echt niet op een bruiloft. Als er groepsfoto’s worden gemaakt en jij valt in je neonjurkje meer op dan de bruid neemt ze je dat echt niet in dank af.

Je kunt gerust een kleurrijke outfit dragen, maar zorg er voor dat de kleuren niet te erg knallen (of vloeken).

Reageer op artikel:
Binnenkort een bruiloft? Dit zijn de regels voor je outfit zodat je wel straalt maar niet de show van de bruid steelt
Sluiten