You go girl: mét dit stappenplan kom je gegarandeerd over je ex heen

Niets is beter dan het gevoel van verliefdheid. Maar helaas kan een relatie ook anders uitpakken dan je had gedacht. Dit is hard, maar je moet toch echt verder met je leven. Wat moet je doen om zo snel mogelijk over je ex heen te komen? Waar moet je überhaupt beginnen? Wij gaan het je vertellen in dit stappenplan.

Stap één: stop het zelfmedelijden en houdt op met ijs eten 😉

Over je ex heen komen

Om welke reden het ook uit is gegaan dat maakt voor jouw gevoel niet uit. Je relatie is net afgelopen en daar zal je heel waarschijnlijk van balen, het maakt niet uit wat er is gebeurd – je beëindigt toch een periode van je leven.

1. Denk na over het feit hoe erg je ex je beïnvloed

Op deze manier weet je wanneer je over je ex heen bent, dat is namelijk: wanneer de slechte gevoelens de overhand krijgen. Als je met hem/haar hebt gepraat voel je je dan goed of juist een beetje uitgeput? Misschien voel je je nu gek als je bij je ex bent, gewoon niet meer hetzelfde als ‘vroeger’.

2. Neem een beetje afstand

Het is onwijs lastig om over je ex heen te komen als je hem/haar maar blijft zien. Op deze manier blijf je de verliefde gevoelens hebben en daar wilde je nu juist vanaf… Dus, ontvolg je ex op alle social kanalen – want ook zo kom je nog steeds in aanraking met hem/haar. Of zet de notificaties voor zijn/haar account uit, dit is een iets kleinere stap dan ontvolgen.

Je zal zelf zien dat dit je de ruimte geeft om door te gaan.

3. Houdt jezelf bezig

Plan je weekenden vol met leuke dingen en activiteiten zodat je eigenlijk geen tijd meer hebt om aan je ex te denken. Misschien is er wel een hobby die je al een tijdje wilde oppakken – dit is de tijd om het écht uit te gaan voeren.

Als je even geen idee hebt, kunnen wij genoeg voorbeelden geven van onwijs leuke projecten of hobby’s.

4. Je hebt geen haast – houdt dat in gedachten

Er is geen tijdlimiet over hoelang je nog na mag denken over je ex. Doe het op je eigen manier en trek je niets aan van anderen. Als jij je goed voelt zal je zelf herkennen dat je weer interesse gaat tonen in anderen.

5. You go girl

Onthoudt dat dit niet het einde van de wereld is. Er lopen nog genoeg andere mensen rond over de wereld, het zal dus ook met jou goed komen. You got this!

Lees ook: Is it love? 7 tekenen waaruit blijkt dat je verliefd bent volgens experts

Reageer op artikel:
You go girl: mét dit stappenplan kom je gegarandeerd over je ex heen
Sluiten