Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 7 juli 2017

Yes: Binnenkort zullen er geen overwachtse kosten meer bij jouw festivalkaartje komen

Ben jij gek op festivals en zou jij het liefst naar élk festival deze zomer willen? Dan ken jij het volgende dilemma vast wel: je koopt kaartjes voor een festival en bij het afrekenen komen er ineens allemaal extra kosten bij zoals service- of administratiekosten. Zo oneerlijk. Maar vanaf nu zullen er geen onverwachtse kosten meer bij jouw festivalkaartje komen.

Alsof het allemaal nog niet duur genoeg is, worden de servicekosten bij online kaartverkoop in de rondte gesmeten. Ga jij uit van een kaartje dat 50 euro kost, dan kan jij er zo nog eens 10 euro extra bij berekenen alsof het niets is. Maar dit wordt illegaal en vanaf 1 oktober 2017 moeten extra onvermijdbare kosten in de basisprijs zijn opgenomen. Gevolg: geen onverwachtse kosten voor jouw festivalkaartjes meer.

Verplicht

Tot voorkort werd het gedoogd dat de extra kosten pas later in het proces van het kopen van een ticket werden geshowd. Maar vanaf 1 oktober aanstaande wordt het verplicht om deze kosten te vermelden.

Zo zullen alle kaartjes er wel iets duurder uit komen te zien bij de verkoop, maar zullen ze dus niet daadwerkelijk duurder zijn. De kaartjes zijn ditmaal alleen inclusief alle kosten. Zo zal je bij de kassa niet voor onverhoopte verrassingen komen te staan en weet jij wat jij voor jouw geld krijgt.

Zo kan jij als echte festivaltijger aankomend seizoen écht alle kosten op een rijtje zetten en de perfect kloppende begroting uitstippelen zodat jij precies weet waar je aan toe bent. Dat wordt lekker dansen.

Hier vast wat haarinspiratie voor op een festival: Festivaltrend: 11 x kapsels die elk festival rocken

Reageer op artikel:
Yes: Binnenkort zullen er geen overwachtse kosten meer bij jouw festivalkaartje komen
Sluiten