Renée
Renée | LinkedIn Life 29 mrt 2019

Ben je een paardenmeisje? Dan ga je het heel ver schoppen in het leven

Paardenmeisje, deze is voor jou. Dat je vroeger op paardrijden zat (of misschien nu nog steeds rijdt) kan je namelijk behoorlijk ver in het leven brengen. Vergeet alle vooroordelen van andere mensen, dit is waarom jij van je paardenverleden kunt profiteren.

Dat jij je dagen versleet op de manege gaat je namelijk voordelen geven op de lange termijn. Je hebt namelijk behoorlijk wat eigenschappen van jezelf ontdekt en ontwikkelt.

Waarom een paardenmeisje het verder schopt in het leven

We durven te wedden dat je je compleet herkent in de volgende punten. Dit is waarom je profiteert van je lievelingssport:

1. Je bent een doorzetter

Door weer en wind fietste jij naar de manege om te paardrijden. En werd je tijdens het rijden van het paard gebokt? Dan stapte je keer op keer weer op. Met andere woorden, als één iemand een doorzetter is dan ben jij het wel.

2. Je vindt het makkelijk om balans te houden

Een eigenschap waar je op het paard én in het werkende leven iets aan hebt is balans houden. Je blijft letterlijk en figuurlijk goed in het zadel zitten.

Lees ook: 9 x waarom meisjes die paardrijden het hebben begrepen in het leven

3. Je bent sociaal

Op de manege had je ongetwijfeld vriendinnen. Dit is de plek waar je vrienden leerde maken en sociaal te zijn, waar je nu nog altijd profijt van hebt. Je vindt het hierdoor heel makkelijk om contact te leggen met nieuwe mensen.

4. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel

Als je ergens aan je verantwoordelijkheidsgevoel hebt gewerkt, dan is het wel in de stallen. Je zorgde ervoor dat je lievelingspaard aan niks ontbrak. Een schone stal, goed poetsen… Ja, hier ben je heel goed in.

5. Je hebt graag de touwtjes in handen

Je bent door het paardrijden gewend om de touwtjes in handen te hebben. Daardoor heb je soms moeite met orders opvolgen, want het liefst ben jij in charge. Een leidinggevende positie is jou daarom op het lijf geschreven.

6. Je bent zorgzaam

Je bent niet alleen maar een pittige tante. Je hebt een lieve kant, omdat je van jongs af aan hebt geleerd om voor de paarden te zorgen. Daardoor weet je hoe je het mensen naar de zin kunt maken. Je bent de perfecte host voor een verjaardag of feestje.

Lees ook: Haha! Stokpaardrijden is momenteel dé sport en het is hilarisch

Reageer op artikel:
Ben je een paardenmeisje? Dan ga je het heel ver schoppen in het leven
Sluiten