Zo maak jij dé paardenstaart van dit moment

Ben jij altijd uren op zoek naar simpele haar tutorials? Lukt het vevolgens helemaal niet om het resultaat zelf te bereiken? Wij vertellen je hoe je dé paardenstaart van dit moment gewoon simpel zelf thuis maakt.

Het is zo fijn om zo nu en dan af te wisselen met je haar. Een messy vlecht, beachy waves, stijl haar of een mooie paardenstaart. Vind je de paardenstaart een beetje te simpel? Nu niet meer. Wij vertellen je namelijk hoe je dé paardenstaart van dit moment rockt.

Deze paardenstaart heeft onwijs veel volume en een mooie krul. Maar geen zorgen, het zal echt niet zo’n gedoe zijn om deze staart zelf je maken. We promise.

Prep je haar met de juiste producten
Om deze bouncy ponytail te krijgen moet je eerst je haar goed voorbereiden. Heb je je haar net gewassen? Gebruik dan een goede mousse die het haar volume geeft. Hierdoor is je haar wat stugger en beter te stijlen voor deze staart. Heb je droog haar? Gebruik dan alsnog mousse. Föhn vervolgens je haar zo stijl mogelijk.

Krullen
Belangrijk voor deze look is natuurlijk de krul aan het einde van je staart. Gebruik hiervoor een krultang waarmee je grote krullen kunt maken. Verdeel vervolgens je haar in vijf secties. Twee secties aan elke zijkant en een bij de kruin van je hoofd. Heb je heel dik haar? Verdeel het haar dan in meerdere secties. Krul je haar vervolgens horizontaal met je krultang in plaats van verticaal. Zo krijg je de bounce in je haar die bij deze paardenstaart hoort.

Zet je krul vast
Als je steeds een krul hebt gemaakt, laat deze je deze afkoelen door hem eerst vast te zetten. Dit kan je met schuifspeldjes of klemmetjes doen. Zo behouden jouw krullen hun vorm terwijl ze afkoelen.

Haarlak
Om ervoor te zorgen dat je krullen blijven zitten, heb je haarlak nodig. Een gouden tip? Spuit de haarlak op je borstel in plaats van direct op je hoofd. Zo wordt de haarlak beter verdeeld over je haar.

De juiste plek voor je staart
Kijk in de spiegel en trek een denkbeeldige lijn van je kin, naar het puntje van je oor, en vervolgens naar de kruin van je hoofd. Daar waar je lijn eindigt, is de beste plek voor je paardenstaart.

Gebruik meer dan één elastiekje
Wat op de foto niet te zien is, maar wel de truc is: gebruik meerdere elastiekjes. Voor deze look zijn er in totaal drie gebruikt. Zet eerst je staart vast met een gewoon elastiekje. Voor extra stevigheid gebruik je twee doorzichtige elastiekjes die de staart extra hoogte geven. Draai vervolgens een pluk van je staart om de plek van de elastiekjes heen en zet deze vast met een schuifspeldje.

En voilà, jouw mega bouncy paardenstaart is good to go.

Reageer op artikel:
Zo maak jij dé paardenstaart van dit moment
Sluiten