Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 21 feb 2018

Bucketlist! Deze paarse lavendelvelden in Frankrijk zijn adembenemend mooi

Paars is dé kleur van 2018. En we zagen al dat het een prachtige kleur is om te dragen. Maar de kleur gaat verder dan je outfit. Zet deze plek op aarde maar op je bucketlist.

Misschien heb je al een lang lijstje van plekken op de wereld die je nog wil ontdekken. Gelukkig is dit plekje niet super ver weg. We hebben het over de paarse lavendelvelden in Frankrijk.

Lavendelvelden in Frankrijk

We zagen foto’s van de velden voorbij komen en dachten meteen: dit is adembenemend mooi.

De prachtigste velden vind je in Zuid-Frankrijk bij Valensole. Vanaf juni staan daar gigantische paarse velden met lavendel in bloei. Wacht niet tot augustus als je de velden wil spotten, want eind juli wordt de lavendel geoogst.

Lavendelfeesten 2018

Je kunt lavendelwandelroutes doen door de velden. Maar er zijn ook lavendelfeesten, hoe cool is dat? De grootste feesten zijn in juni, juli en augustus. Wanneer precies, wisselt ieder jaar, doordat de bloei en oogst van de lavendel nooit helemaal uit te kienen zijn.

Je kunt dan heel veel lavendel ruiken en verschillende producten kopen, optochten aanschouwen, vuurwerk kijken en de tijd van je leven hebben bij de plaatselijke kermissen.

Hier wil je toch sowieso naar toe:

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half]
[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half]
[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Reageer op artikel:
Bucketlist! Deze paarse lavendelvelden in Frankrijk zijn adembenemend mooi
Sluiten