Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 31 jan 2018

Er bestaat paarse sushi en je kunt het super makkelijk zelf maken

Handen omhoog als je geen genoeg kan krijgen van Japans beste product: sushi. Er is fantastisch nieuws voor je, want wist je al dat je je lievelingsgerecht nu ook in de paarse variant kunt krijgen? Maak kennis met paarse sushi.

Na roze sushi mag paarse sushi natuurlijk niet achterblijven. Niet alleen ziet het er werkelijk heerlijk uit en wil je het meteen opeten, het is ook nog eens (semi-)gezond. Heb je er al zin in gekregen? Gelukkig is daar Allerhande met het recept.

Ingrediënten voor paarse sushi

Hoe maak je dit verrukkelijke hapje zelf? Voor 40 stuks (à 30 calorieën per stuk) heb je de volgende ingrediënten nodig:
300 g gesneden rodekool
1 tl zout
250 g sushirijst (Saitaku)
90 ml rijstazijn
1 bos radijs
1 eetrijpe avocado
14 g norivellen
½ potje ingelegde gember
5 el Japanse sojasaus

Zo maak je de sushi

Volgens Allerhande maak je de sushi zo:
1. Doe de rodekool in en kom en giet er 400 ml kokend water over. Roer even door en giet af in een zeef. Vang het paarse water op; dit is nu 350 ml. Breng het paarse water met het zout aan de kook, voeg de sushirijst toe en breng weer aan de kook. Roer goed door, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan 10 min. Zachtjes koken.

Draai het vuur uit en laat 15 min. met deksel op de pan staan. Roer ondertussen ⅓ van de rijstazijn door de rodekool en laat afkoelen.

2. Doe de gekookte rijst in een wijde schaal, meng er de rest van de rijstazijn door laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd ondertussen de radijs in luciferdunne reepjes. Snijd de avocado in plakjes. Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel de porties rijst in een gelijkmatige laag over de verschillende norivellen. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij.

3. Verdeel de helft van de rodekool over de rijst. De andere helft wordt niet gebruikt. Leg in het midden van elk norivel een baan van 1/5 deel van de avocado, 1/5 deel van de ingelegde gember en 1/5 deel van de radijs. Rol de sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Maak de nori aan de bovenkant eventueel een beetje vochtig om het goed dicht te plakken. Snijd de 1-2 cm van de zijkanten van de rollen. Dit wordt niet gebruikt. Snijd nu de rollen in 8 gelijke plakken. Serveer met de sojasaus.

Eerlijk is eerlijk, dit is toch perfect voor een avondje eten met je girlsquad?

Reageer op artikel:
Er bestaat paarse sushi en je kunt het super makkelijk zelf maken
Sluiten