Paars/ rode lippen na het drinken van rode wijn? Zo krijg je weer mooie lippen

Wat kunnen we genieten van een goed glas wijn, maar een rood gekleurde mond door het drinken ervan staat niet heel charmant. Onze lippen zien er dan helaas niet uit als die ene chique, bordeaux-rode lipstick die we graag zouden willen dragen. Het lijkt eerder op een uit de hand gelopen zoenpartij. Stoppen met het drinken van een goede rode wijn doen we liever niet, maar gelukkig zijn er wel andere oplossingen als je lippen paars zijn van het heerlijke rode goedje:

Neutraliseer het

Wanneer er nog precies te zien is wat je hebt gedronken, is er een uitweg. Gebruik een lipscrub om je lippen zachtjes te scrubben en dus te neutraliseren. Ben je niet in het bezit van een lipscrub? Dan voldoet een schone (nog nooit gebruikte) tandenborstel ook.

Gebruik een lip primer

Als je klaar bent met scrubben en het gewenste effect nog niet is bereikt, kan er een lip primer worden gebruikt. Het liefst eentje die een groene ondertoon heeft. Het groen camoufleert namelijk het overgebleven rood in je lippen.

Lip liner

De volgende stap is een neutraal gekleurde lip liner aan te brengen op je lippen. Gebruik voor een optimaal resultaat een kleur die zo dicht mogelijk bij je natuurlijke lipkleur ligt.

Gebruik een creamy lip product

Voor de laatste stap kun je een creamy lip product aanbrengen op je lippen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dik lippotlood. Om je gezicht als finishing touch één geheel te laten worden, kan je met datzelfde potlood een kruisje op elke wang zetten en dat mooi blenden.

Reageer op artikel:
Paars/ rode lippen na het drinken van rode wijn? Zo krijg je weer mooie lippen
Sluiten