Rosa Tettero
Rosa Tettero Love 17 dec 2016

Pak de koffers maar in: vakantie is goed voor je relatie

Je hoort wel vaker dat op vakantie gaan met je lover niet zo'n goed idee is. Relaties lopen op de klippen want je zit continu op elkaars lip, waardoor irritaties ontstaan. Nou, er is goed nieuws in deze wintermaanden. Boek maar een last-minute want nu is bewezen dat op vakantie gaan juist heel goed is voor je relatie.

Hotel de botel

Maak je geen zorgen, volgens recent onderzoek is op vakantie gaan met je lover hartstikke gezond. Sterker nog, de meeste stelletjes komen helemaal verliefd weer terug in ons kikkerlandje. Van de ondervraagden zei één op de tien dat ze hun partner dankzij de vakantie weer hadden teruggevonden.

Zeven op de tien vakantiegangers zegt dat op vakantie gaan met de lover heel rustgevend is. Een kwart zegt zelfs dat het tripje heeft bijgedragen aan het voorkomen van een burn-out. Nog een mooie uitkomst is dan 17% van de ondervraagden grote beslissingen neemt na de vakantie. Wat dacht je van een huis kopen, huwelijksaanzoeken en gezinsuitbreidingen?

Vakantie maakt happy

75% van de vakantiegangers is van mening dat ze het nodig heeft om minimaal één keer per jaar op vakantie te gaan. Ruim de helft kan bovendien pas genieten als ze ook echt fysiek weg zijn van huis. Met name jongeren ervaren op vakantie meer een gevoel van gelukkig zijn dan thuis.

Of je nu op reis gaat voor de zon, après-ski of een festival. Neem je lover mee en jullie zullen als herboren terugkomen. Zeg schat, boek jij of boek ik?

LEES OOK: 9 tekenen dat je een echte luxepoes bent op vakantie

Reageer op artikel:
Pak de koffers maar in: vakantie is goed voor je relatie
Sluiten