wpk-admin
wpk-admin Life 21 jan 2019

Koken met de meiden! Deze 5 pannenkoeken recepten zijn lekker én gezond

Als iemand jou ergens voor wakker mag maken, dan is het ongetwijfeld pannenkoeken. Maar heb je goede voornemens om gezond te leven? Vergeet dan voor één keer de Licor 43 pannenkoekjes. Duik in dit geval eens de keuken in met de meiden om deze heerlijke receptjes uit te proberen.

Dankzij onze zusjes van NSMBL weten wat lekker is:

Recepten voor pannenkoeken die ‘gezond’ zijn

Natuurlijk willen we gezond leven en die goede voornemens volhouden, maar de gedachte aan pannenkoeken alleen al laat je watertanden. Gelukkig hoef je je lievelingseten niet op te geven voor een gezondere leefstijl.

De volgende recepten voor pannenkoeken zijn net zo lekker als ‘normale’ pannenkoeken, maar dan een tikkeltje gezonder dan de variant die je normaal waarschijnlijk eten. Op naar de Appie om je mandje te vullen met de volgende ingrediënten.

Psst, sla deze recepten op met Pinterest.

1. Havermout pannenkoekjes


Heb je zin in pannenkoeken, maar wil je ook gezond eten? Ga dan voor deze overheerlijke havermout pannenkoekjes. Daarnaast is dit ook een super makkelijk en snel recept voor het avondeten, dus je bent zo klaar.

Er zijn nog wat ingrediënten die het wat lekkerder en specialer maken. Zo kan je een heerlijke fruitsaus serveren bij de pannenkoekjes en kan je wat kaneel, honing en sojamelk toevoegen aan het recept.

2. Zoete aardappel pannenkoekjes


Jep, dat lees je goed. Zoete aardappel pannenkoekjes. Is er ook maar iets dat je niet kan transformeren tot heerlijk gerecht door middel van zoete aardappel? We geloven van niet. Ook gezonde pannenkoeken gemaakt van zoete aardappel zijn overheerlijk én beter dan traditionele pannenkoeken.

Het kost iets meer tijd, dus als ontbijtje doordeweeks is dit recept misschien niet ideaal. Maar als je op je vrije dag een luxe ontbijtje op tafel wil zetten, dan maak je dit gezonde receptje.

Wat je nodig hebt zijn zoete aardappels, eieren, kaneel, vanillepoeder, mango, Griekse yoghurt en olie. Je maakt de pannenkoeken zoals je altijd doet, maar serveert ze met de yoghurt en stukjes mango.

3. Gevulde hartige quinoa pannenkoek


Ben je meer van de hartige pannenkoeken, maar wil je wel variatie op wat je normaal maakt? Ga dan voor deze gezonde quinoa pannenkoekjes. Dit recept is perfect voor een glutenvrije lunch of diner, dus je kan er op elk moment van de dag van genieten.

Beleg de pannenkoekjes met avocado, een eitje en knapperige groenten en je hebt een super gezonde, vullende maaltijd naar binnen gewerkt. Ons hoor je niet klagen over dit gezonde recept.

4. Bananenpannenkoekjes


De klassieke bananenpannenkoek mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Grote kans dat je er wel eens van hebt gehoord, maar dit gezonde recept voor pannenkoekjes blijft gewoon goed. Je hebt namelijk enkel twee ingrediënten nodig: banaan en ei.

Nu denk je misschien dat een recept met maar twee ingrediënten gewoon echt niet lekker kan zijn, maar daar heb je het mis. Deze pannenkoekjes zijn namelijk super lekker, gezond én het is het snelste recept ooit voor pannenkoeken.

Als je het wat specialer wil maken, meng je er nog wat kaneel doorheen en serveer je ze met een paar bosbessen.

5. Bieten pannenkoekjes


Ook deze pannenkoekjes gemaakt van bieten zijn een perfecte gezonde vervanger van de normale pannenkoek. Mix een paar gekookte bietjes met het havermout pannenkoekmengsel en voeg wat bieslook en geitenkaas toe. Op die manier heb je een heerlijke gezonde lunch die ook nog een super lekker smaakt.

Dit wil je ongetwijfeld ook lezen:

Afvallen zonder de deur uit te gaan? Met deze klusjes verbrand je minimaal 100 calorieën

Reageer op artikel:
Koken met de meiden! Deze 5 pannenkoeken recepten zijn lekker én gezond
Sluiten