Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 12 okt 2017

Het witte eiland Paros is nu dé Griekse bestemming waar je cocktails wil drinken

Als je een vakantiebestemming zoekt die adembenemend mooi is, dan hoort Paros zeker op je lijstje. Dit Griekse eiland is namelijk prachtig mooi, heel erg wit en verschrikkelijk fotogeniek. Paros wordt steeds populairder - en terecht als je het ons vraagt, want het is er gewoon heel erg leuk.

Beautify’s Yasmine werd uitgenodigd door Ilovegriekenland.nl om een reis te maken naar Paros, om hier met eigen ogen de schoonheid van het steeds populairder wordende eiland te aanschouwen.

Op Paros is alles adembenemend wit, wit, wit

Bij Griekenland denk je misschien aan witte huizen met blauwe daken, een fel blauwe zee en heerlijk eten. Toch is niet heel Griekenland zo. Deze wit-blauwe stijl zie je vooral op de Cycladen, dat is een eilandengroep ten zuid-westen van het Griekse vaste land.

Paros is één van de ruim twintig eilanden van de Cycladen. En we kunnen je vertellen: alle wonderschone dingen die je hoopt te zien in Griekenland, ga je vinden op Paros. Als je op Paros bent wil je constant alles fotograferen en je zult verliefd worden op de straatjes.

Alles wat je je voorstelt bij Griekenland is hier op Paros ?? #parikia #paros #whitestreets #ilovegriekenland #travel #greece

A post shared by Yasmine Esser (@yasmineesser) on

Cocktails drinken voor een fijne prijs

Paros is de laatste tijd in opkomst. En dat betekent dat je er super leuke, hippe hotspots vindt – denk fijne strandtenten en overal gezellige cocktailbarretjes – maar ook dat de prijzen nog niet de pan uit zijn gerezen. En dat is toch ook wel prettig. Waar je in Amsterdam en omstreken al gauw 12 euro neertelt voor een gin-tonic, ben je op Paros ongeveer de helft kwijt.

Je kunt daarom met een gerust hart en portemonnee iedere dag een cocktail drinken, terwijl je op het strand naar de zonsondergang kijkt.

In de hoofdstad Parikia stikt het van de tentjes waar je een drankje wil nuttigen. Bij Akrogiali, aan het strand, is het fijn toeven aan het einde van de dag. In de stad zelf zijn ook genoeg barretjes te vinden. Bijvoorbeeld de Sativa Music Bar en Café Symposium Paros.

In Naoussa – een erg leuke stad in het noorden van Paros – zijn de Sante Cockail Bar en Itria Cocktail aanraders.

Verliefd op de straatjes hier #paros #lefkes #ilovegriekenland #travel #greece #presstrip #beautifymagazine #cyclades_islands

A post shared by Yasmine Esser (@yasmineesser) on

Hoe kom je op Paros?

Het leukste is om te eilandhoppen en Paros te combineren met andere Cycladische eilanden, bijvoorbeeld Mykonos, Santorini of Naxos. Je kunt vanaf Nederland vliegen naar Mykonos of Santorini en vervolgens met de boot je reis vervolgen naar Paros.

Hoe lang je daar over doet verschilt per boot. Wij gingen met Seajet en waren binnen een half uur van Mykonos op Paros.

[one_half]
[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Om je vrije dagen hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. Lees dit maar: Yay! Als je deze 24 dagen vrij vraagt heb je 54 dagen vakantie

Reageer op artikel:
Het witte eiland Paros is nu dé Griekse bestemming waar je cocktails wil drinken
Sluiten