Janne Vogel
Janne Vogel Love 2 mrt 2020

5 x tekenen dat jouw partner je beter kent dan wie dan ook

Hét hoofdingrediënt voor een lange, steady relatie is je begrepen, gezien en gehoord voelen door je partner. En andersom. Wil jij dubbelchecken of je soulmate je wel echt zo goed kent? Lees even mee.

Tekenen dat jouw partner je beter kent dan wie dan ook

Na de tijd van vlinders, met make-up op slapen en zenuwen voor jullie dates, kom je op een punt dat je je écht vertrouwd begint te voelen bij je partner. Je begint je steeds kwetsbaarder op te stellen en jullie delen meer en meer met elkaar.

Juist die diepe vertrouwensband die je niet met jan en alleman hebt, maakt jullie relatie sterk. Zijn volgende tekenen herkenbaar voor jou? Dan kent hij of zij jou echt door en door.

1. Je lief weet hoe jij je toekomst voor je ziet en welke dromen en doelen je hebt

Onvoorwaardelijke steun en support van je liefje is een van de belangrijkste dingen in een relatie. Dat is waarom het belangrijk is dat hij of zij weet wat je precies uit het leven wilt halen.

En dan hebben we het niet alleen over die gave baan die je wilt bemachtigen, maar ook over wie je wilt zijn als individu, wat je normen en waarden zijn, en hoe je wilt dat jullie relatie eruit ziet.

2. Hij/zij weet waar je het meest bang voor bent

Als je partner écht weet wie jij bent, dan weet hij/zij ook waar je je onzeker over voelt en waar je bang voor bent. Je lief kent je zo goed, dat hij precies weet welke situaties, mensen en ervaringen een negatief effect op je kunnen hebben of je overstuur kunnen maken.

Een goede partner helpt je je angsten onder ogen zien, terwijl hij/zij ten alle tijden rekening houdt met jouw grenzen.

3. Hij/zij weet waar je het meest spijt van hebt

Of het nu gaat om iets groots of het enorme schuldgevoel dat je met je meedraagt omdat je je oma’s verjaardag een keer hebt overgeslagen: gevoelens van spijt vormen je identiteit.

Als je terugdenkt aan de momenten in je leven die je waardevolle lessen hebben geleerd, en je deelt deze ervaringen met je partner, zal hij/zij je beter kennen dan wie dan ook. We hebben allemaal een rugzakje en in een relatie is het belangrijk dat je je wederhelft daar een kijkje in geeft.

4. Hij/zij weet wat jou drijft

Als hij/zij volledig voor de relatie wilt gaan, verdiept hij zich ook in de onderliggende gevoelens en ideeën die jou drijven of juist tegenhouden in het leven.

Je lief weet hoe jij het liefst communiceert en wat hij of zij tegen je kan zeggen (en vooral niet moet zeggen) wanneer je de ander nodig hebt.

5. Je partner weet waar je over fantaseert

Of je nou droomt over een grote familie, een promotie of iets nieuws tussen de lakens, je kunt alles met hem/haar delen en voelt je gehoord. Jullie kunnen samen uren praten over dromen en verlangens; hoe bizar of ver weg ook.

Lees ook: