Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Love 28 jan 2020

5 dingen die je kunt doen om verbonden te blijven met je partner als jullie niet altijd samen zijn

Leuk is het niet, maar er kunnen redenen genoeg zijn waardoor jij en je partner niet altijd samen zijn. Misschien wil jij wel reizen of zit jij juist thuis terwijl de ander door Azië trekt. Hoe dan ook, als de liefde écht is, zullen jullie het op dit soort momenten moeten doen met de afstand tussen jullie.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie (nog) niet samen wonen en elkaar dus voornamelijk in de weekenden zien. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om toch verbonden te blijven met elkaar.

Verbonden blijven met je partner

Het is verstandig om van te voren duidelijke afspraken te maken met elkaar als jullie elkaar niet altijd of een periode amper zien. Zo weten jullie allebei waar je aan toe bent, en blijft de relatie tussen jou en je partner sterk als altijd.

1. FaceTime elkaar dagelijks (of iets minder)

Vroeger moesten geliefden het zonder elkaar doen en hadden ze hooguit de optie elkaar een brief te sturen (die er geruime tijd over deed). Gelukkig zijn er tegenwoordig zat manieren om met elkaar te communiceren en FaceTime staan dan wel met stip op nummer één.

Je kunt elkaar zien tijdens de gesprekken en zo heb je toch het gevoel dat jullie een klein beetje samen zijn. Maak duidelijke afspraken over hoe vaak jullie dit doen (al blijft een inkomend gesprek als verrassing ook altijd leuk). Wellicht werkt dagelijks even bellen met elkaar voor jullie of is het juist iets te veel. Dat is natuurlijk aan jullie.

2. App elkaar gedurende de dag

Als je al samenwoont met je geliefde voel je misschien niet de drang om gedurende de dag te appen. Helemaal niet raar, je ziet elkaar immers ’s avonds. Maar als dat niet het geval is, is het juist hartstikke leuk elkaar gedurende de dag te updaten met appjes.

Stuur een leuke foto naar je partner als je opstaat of wat leuks aan het doen bent. Hoewel het niet zo uitgebreid is als via FaceTime, kun je je vast wel voorstellen dat jouw lover er blij van wordt om door de dag heen van jou te horen. En jij andersom natuurlijk ook.

3. Stuur iets vanaf afstand

Het gaat er natuurlijk helemaal niet om dat je dure cadeaus naar je lief moet sturen om verbonden te blijven, maar het is wel leuk om je partner af en toe ergens mee te verrassen. Dat kan ook gewoon een kaart zijn of een taart op de verjaardag van je lief als je er niet bij kunt zijn.

4. Doe iets liefs voor je partner

Het is ook een heel lief gebaar om van te voren al wat lieve dingen voor te bereiden als je weet dat je je partner wat langer niet ziet. Schrijf bijvoorbeeld een lief briefje voor elke dag dat jullie niet samen zijn zodat jouw vriend of vriendin elke dag een nieuw briefje kan lezen van jou. Hoe lief. Je kunt ook briefjes verstoppen op verschillende plekken, in iemands jaszak of onder het kussen van je partner.

5. Maak afspraken wanneer jullie elkaar weer zien

Om verbonden te blijven met elkaar is het ook goed om van te voren duidelijke afspraken te maken. Niet alleen over het communiceren, ook over jullie afspraakjes. Als jullie van te voren weten wanneer jullie elkaar weer zien, is het makkelijker om de tijd zonder elkaar te overbruggen en hebben jullie allebei iets om naar uit te kijken. Zo weet je zeker dat de relatie tussen jou en je partner misschien wel sterker wordt dan ooit.

Lees ook:

Bustle

Reageer op artikel:
5 dingen die je kunt doen om verbonden te blijven met je partner als jullie niet altijd samen zijn
Sluiten