Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 14 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

5 belangrijke verschillen tussen een scharrel voor even en een partner voor het leven

Je ware kom je natuurlijk niet zomaar tegen (was het maar zo’n feest) en vaak gaan daar een aantal scharrels aan vooraf. Als die scharrel heel leuk is kan hij of zij altijd nog in de kwarrel (kwaliteits-scharrel) categorie belanden maar het liefst heb jij natuurlijk een partner voor het leven. En daar zijn genoeg redenen voor te bedenken.

Hoe heerlijk het single-leven soms ook lijkt (nul verantwoordelijkheden), een liefhebbende partner hebben is óók heel fijn. De verschillen tussen de twee zijn groot dus die hebben we nog maar even voor je op een rij gezet.

1. Met je partner kun je een emotionele band opbouwen

Als je eenmaal een liefdesrelatie hebt met iemand delen jullie steeds meer met elkaar en als het goed is uiteindelijk ook zo’n beetje jullie hele leven. Door zoveel samen te zijn en tijd en energie in elkaar te investeren bouwen jullie een diepe emotionele band op. Zo’n band is enorm veel waard want dat krijg je uiteindelijk maar met een paar mensen in je leven.

Een scharrel zie je veel onregelmatiger en als er geen liefde in het spel is (maar bijvoorbeeld alleen maar seks) is de kans vrij klein dat jullie echt een band opbouwen. In ieder geval niet zo’n goede band als dat je met je partner doet. Bij lange na niet.

2. Met je partner kun je praten over serieuze dingen

Omdat je met je partner een emotionele band opbouwt kun je met hem of haar veel beter praten over serieuze dingen. Jullie weten van elkaar wat er in jullie leven speelt. Als je stress hebt kun jij bij je lover altijd je verhaal kwijt en kan je partner je steunen.

Een scharrel zie je vaak niet lang dus echt tijd voor hele diepzinnige gesprekken is er niet. Natuurlijk heb je altijd nog je lieve vriendinnen maar je zult merken dat als je de liefde van je leven eenmaal hebt gevonden niets zo fijn is als dingen delen met hem of haar.

3. Je partner zorgt ervoor dat je je geliefd voelt

Heel bot gezegd: een scharrel is er voor de seks. Een partner biedt jou zoveel meer dan dat. Je lover zorgt er namelijk voor dat je je geliefd voelt. Hij is niet voor niks voor jou gegaan in het leven en dat is het fijnste gevoel ter wereld.

4. Je partner is ook je beste vriend

Als je verliefd wordt op elkaar zijn jullie een perfecte match. Jullie vullen elkaar aan of lijken juist op elkaar in veel dingen. Hoe dan ook passen jullie bij elkaar en dat betekent dat naast de liefde die jullie voor elkaar voelen, jullie ook vrienden zijn. Jawel, beste vrienden zelfs.

Iedereen met een partner kan beamen dat je het liefst zo veel mogelijk dingen met je partner samen doet omdat je dan de leukste tijd van je leven hebt. Dus naast een partner voor het leven krijg je er ook een vriend of vriendin voor het leven bij.

5. Met je partner kun je aan een toekomst bouwen

Als je met iemand een relatie aangaat doe je dat omdat je samen met hem of haar een toekomst voor je ziet. Dat betekent dat jullie samen aan jullie toekomst kunnen gaan bouwen. Samenwonen, een huisje kopen en wie weet ook jullie eigen gezinnetje krijgen als jullie dat is gegund.

Met een scharrel heb je geen zekerheden (in ieder geval niet zolang jullie geen koppeltje zijn) en kan je nog niet samen stappen zetten richting de toekomst.

Lees ook: Deze 6 dingen helpen je om je partner (weer) te leren vertrouwen

Reageer op artikel:
5 belangrijke verschillen tussen een scharrel voor even en een partner voor het leven
Sluiten