Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 20 okt 2017

Partygirls opgelet! Deze 16 dingen herkent iedereen die naar ADE gaat

Dit weekend is het weekend van ADE. Jij hebt al maanden lang kaartjes voor Amsterdam Dance Event en je kunt niet wachten tot het feest losbarst. Deze dingen zul jij gegarandeerd herkennen als je naar ADE gaat.

1. Je kunt niet kan wachten tot de line up bekend is

ADE is iets waar jij en je vriendinnen al heel erg lang naar uitkijken. Jullie kunnen dan ook niet wachten tot het moment waarop bekend wordt welke feestjes er allemaal zijn en wie er draaien. En dan kan de keuzestress beginnen. Want je wilt alles, maar er is zoveel.

2. Je moet al maanden van te voren bepalen naar welk feest je wilt gaan

Want anders is alles uitverkocht. Eigenlijk is het het festivalseizoen all over again en je houdt er van. Voorpret is heerlijk.

3. Je schrikt je een hoedje nadat je de kaarten hebt gekocht

Want oei, je hebt n√ļ al je feestbudget voor de rest van het jaar opgemaakt. En dan zul je op het feest natuurlijk ook nog de nodige euro‚Äôs uitgeven. Nou ja, het is maar √©√©n keer per jaar ADE toch?

4. Als je student bent is het elk jaar weer balen dat je tentamens hebt nét na ADE

Hallo, kan je hogeschool of universiteit dat niet even wat beter uitkienen? Misschien toch maar een feestje minder als je op maandagochtend een tentamen hebt. Al zal FOMO (fear of missing out) dan wel je leven beheersen, omdat je het idee hebt dat je niet bij het allerleukste feestje van het jaar was. Zucht.

5. Dagenlang beheersen kledingcrisissen je leven

Een partyoutfit kun je nog wel aan. Maar je gaat naar meerdere feestjes en je wilt overal weer de blits maken in een andere outfit. Bovendien wil je niet onder doen voor alle hipsters, wat resulteert in flink wat verkleedpartijen en last minute shopsessies. Die allemaal op niks uitlopen, waardoor je toch weer je vertrouwde zwarte skinny aantrekt.

6. Je hebt pijn aan je voeten maar je wilt per se door

Na twee dagen zo’n acht uur te hebben gedanst, kun je niet eens meer op je voeten stáán. Ook je benen en je rug doen pijn, alsof je een flinke workout hebt gehad, en ja, dat is eigenlijk ook wel zo.

Ondanks dat je de blaren op je voeten hebt, sleep je jezelf toch naar nog een feestje. Je hebt immers al kaartjes. Maar ook als je niet al geld had neergelegd, zou je koste wat kost door willen aan. Toch weer die FOMO hè.

7. Je bent sowieso drie dagen brak

Van de nachten doorhalen en het eindeloos dansen. En eh ja, van alles wat je hebt gedronken. Voor ADE eten in huis halen is essentieel. Zo kom je niet de deur uit omdat je honger hebt en kun je heerlijk in bed blijven liggen.

8. Je ouders zijn ineens overbezorgd

Door een verontrustend bericht in het nieuws over ADE. Of ze sturen je ineens berichtjes om je te waarschuwen dat je wel genoeg moet slapen. Ja, mam. Ja, pap.

9. Naar meerdere feestjes op een avond blijft een struggle

Meerdere feestjes op één avond. Voor de echte die hard party people. Of als je gewoonweg last had van keuzestress. Maar het blijkt lastig. Want op feestje nummer één is het eigenlijk reuze gezellig en je hebt helemaal geen zin om weg te gaan.

Bovendien ben je bang dat je te vroeg naar het volgende feest gaat en dat het bij feest nummer twee nog helemaal niet zo losgaat als bij feest nummer één. Om nog maar te zwijgen over de fietstocht naar de volgende locatie.

10. Je doet eindeloze pogingen om de perfecte foto’s te maken

Het is donker en het is lastig een goede foto te maken die laat zien hoe fabulous je leven is. En die perfect tussen je Insta-feed past. Uiteindelijk denk je dat jij en je besties de prachtigste kiekjes hebben gemaakt. Maar als je later terugkijkt, blijkt dat je er overal verlept uit ziet…

11. ADE betekent slaapfeestjes met je hele girlsquad

Als je in Amsterdam woont, heb je al je vriendinnen te logeren van buiten de stad. En anders slaap jij zelf bij iemand op de bank. Samen uitbrakken is leuker dan alleen.

12. Je ontmoet veel mensen uit het buitenland

Want er komen mensen uit heel de wereld naar ADE. Je spreekt af dat jullie vrienden voor het leven worden. En dat je met Kerst echt naar New York, Londen of Berlijn gaat komen om je nieuwe besties op te zoeken.

Uiteindelijk worden jullie slechts Facebookvrienden, maar dat geeft niet. Want de sfeer op het feest was fantastisch. Al die mensen die samen dansen geeft je een intens gevoel van saamhorigheid.

13. Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest

ADE is namelijk echt o-ver-al in Amsterdam. Natuurlijk in clubs waar je regelmatig komt, maar ook op plekken aan de andere kant van de stad waar je nog nooit bent geweest. Je leert de stad op een heel nieuwe manier kennen.

14. Je Shazam app staat vol met nieuwe nummers

Want je hoort overal de heerlijkste nieuwe nummers. En na ADE is je Spotify lijst ook weer helemaal up-to-date.

15. Na ADE piepen je oren een paar dagen

Oeps, toch maar betere oordoppen kopen.

16. En het kost je een week om over je door ADE veroorzaakte jetlag heen te komen

Je bent inmiddels veranderd in een nachtdier en je hele ritme is omgedraaid. Maar ach, het was het allemaal waard. Tot volgend jaar ADE, je kunt niet wachten.

Party girls, lees dit ook even: Get the party started! Om deze redenen zijn vrouwen die van feesten houden succesvoller in het leven

Reageer op artikel:
Partygirls opgelet! Deze 16 dingen herkent iedereen die naar ADE gaat
Sluiten