Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 2 jun 2017

Pas op voor fitboys! Dit zijn vaak vermomde bad guys blijkt uit onderzoek

Och wat hebben ze een goddelijk lichaam. Alleen al van kijken naar hun gespierde torso’s krijg je het benauwd. Je wilt hun sixpack aanraken. Je wilt met ze in bed rollebollen, je wilt alles. Maar pas op, want deze gezonde jonge knapen lijken dan misschien reuze interessant en amusant, het zijn vaak bad boys met een vermomming.

Ze lijken van die goede jongens te zijn. Ze eten gezond, maken het zelden te bont in de kroeg en zullen niet snel vreemd gaan, want ze zijn toch altijd in de sportschool te vinden. Veilig, betrouwbaar en een lekker lichaam; wat wil je nog meer?

Maar zo mooi als het lijkt, zo is de realiteit zelden. En ook in het geval van de fitboys blijkt dat ze niet zo perfect zijn als ze lijken. Fitboys zijn namelijk vaak gewoon bad boys. Maar dan in een mooi jasje, eh, sixpack.

Uit onderzoek van de Brunel University in het Verenigd Koninkrijk blijkt namelijk dat mannen die fysiek sterk zijn en vaak vertoeven in de sportschool, voornamelijk aan zichzelf denken. Ze zijn bijvoorbeeld ook voorstander van sociale en economische ongelijkheid.

Eerder waren er al onderzoeken die uitwezen dat mannen met gespierde torso’s eerder voorstander zijn van militarisme en oorlog. Lekker dan.

Fitboys zijn bad guys incognito

Een van de onderzoekers vertelt aan Broadly waarom hij dit is gaan onderzoeken: ’De afgelopen jaren viel het me op dat er een sterk verband is tussen het lichaam van mannen en hun morele en politieke opvattingen.’

Behalve naar het lichaam van de mannen, werd ook gekeken naar hun bankrekening. En een combinatie van spieren en geld bleek een heel slechte combi te zijn als het ging om ‘lieve’ mannen.

Daarom: heb jij een fitboy aan de haak geslagen? Pas dan op. En als hij naast fitboy ook nog rijk is, nou dan kun je misschien maar beter snel wegrennen, want deze gasten zijn het allerergst.

Denk je daarentegen ‘boeiend, ik hoef niks met ‘m op de lange termijn, ik ben alleen geïnteresseerd in zijn lichaam’? Geniet er dan van volle teugen van. Hij blijft een lekker hapje.

O no! Lees dit: Wetenschappelijk bewezen: eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger

Reageer op artikel:
Pas op voor fitboys! Dit zijn vaak vermomde bad guys blijkt uit onderzoek
Sluiten