Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 28 okt 2020

Yum! Deze pepernoten-arretjescake wil je liever nog gister maken dan vandaag

Nu het buiten weer steeds kouder wordt, en we ons steeds meer gaan bekeren binnenshuis- is het belangrijk om het fijn te maken thuis. Wat dacht je van lekker bakken? Naast het feit dat het leukste aan bakken, het deeg opeten is – is de geur van versgebakken cake/koek of taart door je huis echt hemels. Maar bij de cake die we nu in petto hebben, word je gillend gek van de lekkerheid én geur. Wedden dat je na het bakken van deze pepernoten-arretjescake wel eventjes goed zit thuis? 😉

En het leuke is: het is heel makkelijk om te maken.

Pepernoten-arretjescake

Heb je nou geen idee wat een arretjescake precies is? Wij leggen het je uit. Deze cake is een soort chocoladecake die je niet hoeft te bakken (geen oven = geen problemo). De koude cake bestaat uit een mix van biscuit, boter, suiker, eieren en cacao, en moet opstijven in de koelkast. So easy is het. Maar nu, hebben wij een geweldige én toepasselijke variant gevonden op de arretjescake, namelijk de pepernoten-arretjescake.

Deze heerlijke cake bestaat onder andere uit chocola, kruidnoten én chocoladekruidnoten. Klinkt dit goed, of goed? Nu begrijpen wij als geen ander dat je nog liever gister dan vandaag deze heerlijke cake wil maken. Daarom hebben wij speciaal voor jou het heerlijke recept stapsgewijs onder elkaar gezet. Veel (snoep) bakplezier.

Bron: www.zelfmaak-ideetjes.nl

Bereidingswijze pepernoten-arretjescake

First of all, wat heb je allemaal nodig? Hieronder staat precies beschreven wat je allemaal moet toevoegen aan de pepernoten-arretjescake:

  • 250 g ongezouten roomboter
  • 2 middelgrote eieren
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 5 el cacaopoeder
  • 1 mespunt zout
  • 250 g kruidnoten
  • 100 g chocoladekruidnoten

Stap voor stap

1. Smelt de boter al roerend op laag vuur in een steelpan, zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is. Doe ondertussen de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg de cacao en het zout toe en roer goed door. Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Roer tot een egaal mengsel.

2. Doe de kruidnoten in een zakje of schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller tot een mix van fijne en grove stukken. Meng de kruimels door het chocolademengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleed cakeblik en strijk het goed glad.

3. Verdeel de chocoladekruidnoten in rijtjes erover (of een ander leuk vormpje kan natuurlijk ook;)). Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. En smullen maarrrrrr.

Lees ook: Chocoladeliefhebbers opgelet: er is een heuse Toblerone Lava Cake gespot

Reageer op artikel:
Yum! Deze pepernoten-arretjescake wil je liever nog gister maken dan vandaag
Sluiten