Redactie
Redactie Life 30 nov 2018

Maak deze pepernoten cheesecake voor de beste Sinterklaasavond ooit

Joe joe, tijd om met je vriendinnen de keuken in te duiken voordat jullie Sinterklaasavond vieren. Beautify heeft een heerlijk recept voor je. Bereid je voor op een pepernoten cheesecake, want dat is alles wat je tijdens jullie avondje wil eten.

Benodigdheden pepernoten cheesecake

– Springvorm (24 cm)
– Extra pepernoten ter garnering (smaak naar keuze)
– Bakpapier
– Spatel

Ingredi├źnten

– 250 gram pepernoten
– 125 gram ongezouten roomboter
– 400 gram roomkaas
– 200 ml slagroom
– 150 gram kristalsuiker
– 150 gram witte chocolade

Bereidingswijze:

1. Bekleed de bodem van de springvorm met een laagje bakpapier. Smelt vervolgens de roomboter en hak tegelijkertijd de pepernoten fijn in de keukenmachine. Meng de boter met de nootjes in de springvorm en druk dit aan met behulp van een lepel. Laat het mengsel hard worden in de koelkast.

2. Breek de witte chocolade in stukken en doe deze in een hittebestendige kom. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom met de suiker tot een stijf geheel, en roer de roomkaas los met een spatel. Meng de gesmolten chocolade door het romige mengsel en giet dit bovenop de bodem in de springvorm. Strijk het glad met behulp van de spatel.

3. Laat de no-bake pepernoten cheesecake vier uur lang opstijven in de koelkast. Een nacht is beter, maar zo lang kunnen jullie waarschijnlijk niet wachten met proeven. Doe tenslotte nog wat pepernootjes over de taart en kies hiervan de smaak, grootte en kleur naar keuze.

De pepernoten liggen weer in de winkel, dus hier heb jij een recept met Licor 43

Bron: 24Kitchen

Reageer op artikel:
Maak deze pepernoten cheesecake voor de beste Sinterklaasavond ooit
Sluiten