Inga Stoit
Inga Stoit Life 28 aug 2018

De pepernoten liggen weer in de winkel, dus hier heb jij een recept met Licor 43

Het is nog lang geen 5 december, maar de pepernoten liggen wel al in de winkel. En dat is een beetje gek, maar wel heerlijk nieuws. Het is maar goed dat deze heerlijke traktatie slechts enkele maanden in de winkels ligt. Zo niet, waren wij allang tonnetje rond.

De zomer is nog niet eens voorbij en de pepernoten liggen al klaar voor ons. Best gek, maar dat maakt het niet minder lekker. En deze overheerlijke kruidnootjes vragen om een uniek recept. Gecombineerd met Licor 43, maak jij de heerlijkste pepernoten tiramisu ooit.

Benodigdheden:

Keukenmachine
Grote ovenschaal

Ingrediënten:

4 eieren
3 eetlepels suiker
500 gram mascarpone
700 gram pepernoten
75 gram pure chocolade
Een grote mok sterke koffie
Een scheut Licor 43

Maken:

Splits 4 eieren, het eiwit en eigeel gaat in aparte kommetjes. Klop het eigeel met de suiker en de mascarpone (met een garde), in een kom. Klop het eiwit met een keukenmachine totdat het stijf is (en je de bak op zijn kop kunt houden). Spatel het geklopte eiwit vervolgens voorzichtig door het mascarpone mengsel.

Dit doe je met de hand, zodat de tiramisu goed stevig wordt. Rasp vervolgens de chocolade tot kleine vlokjes. Zet een kop koffie en laat deze afkoelen. Schenk de koffie in een diep bord en giet er een scheut Licor 43 bij. Nu is het tijd, om de pepernoten erin te dompelen.

De bodem is nu bedekt met de kruidnootjes, smeer vervolgens ⅓ van het mascarpone mengsel er overheen. Strooi nu de chocoladevlokken er bovenop. Herhaal dit proces nog 2 keer, en eindig met de chocoladevlokken. Strooi er ter decoratie nog wat pepernoten op, om het af te maken. Bon appétit!

Foody

Reageer op artikel:
De pepernoten liggen weer in de winkel, dus hier heb jij een recept met Licor 43
Sluiten