Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 20 juli 2017

Alvast leuk nieuws: er bestaan mega veel verschillende soorten pepernoten zoals met Limoncello- en appeltaartsmaak

Dat mensen aftellen voor Kerstmis is oké, maar wat natuurlijk pas écht telt is Sinterklaas. Nog precies 138 dagen en dan is het tijd voor het heerlijke avondje van de goedheiligman. Gelukkig liggen de pepernoten waarschijnlijk al volgende maand in de supermarkt en helemaal mooi nieuws: de Pepernotenfabriek komt naar de Bijenkorf en dat betekent dat je snel kan smullen van de bijzonderste pepernoten.

Je maakt er altijd grapjes over dat begin september de pepernoten al in de supermarkt liggen, maar stiekem ben je maar wat blij dat die lekkernijen dan al te koop zijn. Voorpret is namelijk leuker dan de avond zelf en wist je dat er mega veel verschillende soorten pepernoten zijn? Serieus, de gekste en lekkerste combinaties zijn tegenwoordig mogelijk.

Vijftig verschillende soorten

In de Pepernotenfabriek Van Delft zijn wel vijftig verschillende soorten pepernoten, waaronder bijvoorbeeld limoncello, appeltaart en caramel zeezout. De winkels zijn in verschillende steden van het land te vinden, waaronder Leiden en Haarlem. Én er komt een vestiging in de Bijenkorf in Amsterdam.

Traditie

Gelukkig zijn de pepernootjes veel te lekker om ermee te strooien, maar waar kom die traditie van het gooien ervan eigenlijk vandaan? Het strooien van pepernoten is een traditie die in de negentiende eeuw is ontstaan. Toen kwam namelijk Sinterklaas voor het eerst bij mensen thuis. Het zou een symbool en viering van vruchtbaarheid zijn. En laat kinderen nou net het product zijn van de vruchtbaarheid.

Nu hoeft dat vruchtbare niet per se voor jou; geef jou maar gewoon de Sinterklaaslekkernijen. Het is zeker dat jij in ieder geval niet met lege handen de Pepernotenfabriek verlaat. En je wilt ze allemaal proeven.

Lees ook:Omnomnom: er bestaat nu een krokettenrestaurant in Rotterdam en je wilt er alles eten

Reageer op artikel:
Alvast leuk nieuws: er bestaan mega veel verschillende soorten pepernoten zoals met Limoncello- en appeltaartsmaak
Sluiten