Renée
Renée Beauty en Style 3 okt 2019
Leestijd: 5 minuten

Hoe krijg je nu écht perfect haar? Wij vroegen het haarexpert Floor Kleyne

Onlangs was ik – Beautify’s Renée – uitgenodigd om samen met L’Oréal Paris naar Parijs te gaan. Daar zag ik hoe producten worden gemaakt in hun grote laboratoria, maar sprak ik ook met visagist Xelly over haar beste tips en leerde ik van haarguru Floor Kleyne hoe je nu echt het haar krijgt waar je altijd van droomt.

Kijk, dan heb je meteen mijn aandacht. In een prachtige privéruimte in macaron hemel Ladurée vertelde Floor mij alle ins en outs. Een grote eer, want Floor weet super veel over haar vak. Ze vliegt de hele wereld over als haarstylist, werkt als creative director en kan als de beste adviseren. Hoog tijd om haar tips door te geven aan jou, dus.

Wat is mijn haartype en hoe krijg ik perfect haar?
Floor Kleyne | © Simone Frank

De eerste stap richting perfect haar

Wil je perfect haar, maar merk je dat je het nog steeds niet hebt? Dan vind je het vast interessant om te weten dat shampoo het allerbelangrijkst is als het gaat om je haarverzorging. Of zoals Floor zegt: met de juiste shampoo zit je haar beter. De truc is om de shampoo die bij jouw haartype en -wensen past uit te kiezen.

Wat is je haartype en welke shampoo geeft jou perfect haar?

Maar hoe doe je dat? Hieronder deel ik alle informatie met je die je nodig hebt om erachter te komen wat jouw haartype is en welke shampoo daarbij hoort.

Shampoo voor gekleurd haar

Wanneer gebruik je de L’Oréal Paris Elvive Color-Vive? Als je normaal haar hebt dat gekleurd is in een (uitgesproken) kleur. De reden waarom je voor deze shampoo kiest, is het feit dat ‘ie milder is. Daardoor blijft je kleur langer mooi.

Herstellende shampoo

De Total Repair 5 shampoo van L’Oréal Paris is voor mensen met een sterk beschadigd haartype. Misschien gebruik je chemicaliën op je haar, style je het veel of komt je haar in aanraking met chloor. Verschillende oorzaken die zorgen voor (sterk) beschadigd haar.

Dit droge en poreuze haar is volgens Floor haar dat cement tussen de stenen mist. Je mist stevigheid, het klit snel én het wordt snel vet. Een truc om erachter te komen of je de herstellende shampoo nodig hebt, is de rekbaarheidstest.

Maak je haar nat, trek drie tot vijf haren uit je hoofd (ja, dat lees je goed) en rek een derde uit. Breekt je haar? Dan kies je voor deze shampoo.

Shampoo voor dun haar

Floor drukte ons op het hart dat het echt niet mogelijk is om dun haar dikker te maken. Wat je wel kunt doen is een verdikkende shampoo gebruiken, zoals de Full Fiber van L’Oréal Paris. Hierdoor voelt je fijne haar voller aan. Maar hoe weet je dan precies dat je fijn haar hebt? Als je haar snel statisch wordt en als je veel fly-aways hebt.

Shampoo voor slap haar

De L’Oréal Paris Elvive Volume Collageen shampoo is een verstevigende shampoo voor slap haar. Maar let op, dun haar is niet altijd slap. Slap haar valt namelijk recht van je hoofd naar beneden. Er zit geen beweging in door een vitaminegebrek en/of niet lekker in je vel zitten. Help je haar daarom een handje door de juiste shampoo te kiezen.

Shampoo voor (heel) droog haar

Veel mensen denken vaak onterecht dat ze droog haar hebben. Maar wist je dat dit bij de Europese vrouw vaak niet het geval is? Droog haar is haar dat vocht mist. Dit zie je terug bij vrouwen van Aziatisch afkomst, bijvoorbeeld. Het haar voelt hard en stug aan, waardoor een shampoo als de Extraordinary Oil perfect is.

Shampoo voor poreus haar

Als ik Floor mag geloven, hebben veel vrouwen poreus haar. Een anti-haarbreuk shampoo is in dat geval perfect voor je. Je kunt met de rekbaarheidstest meten of je poreus haar hebt. Is het inderdaad jouw haartype? Dan mis je vocht en proteïne. Poreus haar is een stap minder ver dan beschadigd haar, maar vergis je niet, want het is alsnog kwestbaar.

Ja, je krijgt snel volume in je haar, maar tegelijkertijd staat de schacht van je haar open. Het breekt hierdoor snel(ler) af en er komen snel klitten in je lokken. Let op dat je géén shampoo gebruikt die je haar heel erg voedt. Volgens Floor wordt je haar daar alleen maar droger van en dat wil je waarschijnlijk niet.

Shampoo voor krullend haar

Meiden met krullend haar willen ook perfect haar. De krulverzorgende shampoo van L’Oréal Paris helpt je om jouw haar zo goed mogelijk te verzorgen. Je wil namelijk vocht inbrengen zónder dat je haar zwaar wordt.

Shampoo voor langer haar

Is jouw haarzorg nummer één je haar laten groeien? Dan kun je daar een speciale shampoo voor gebruiken. Floor raadt in dit geval de Dream Lengths aan.

Je haar kan namelijk niet sneller groeien. Wist je bijvoorbeeld al dat het in fases groeit? De fases bestaan uit groei, rust en de uitdrijffase. Bij iedere fase hoort een bepaalde lengte en dit kun je (helaas!) niet beïnvloeden, maar met een herstellende shampoo als deze groeit het wel mooier.

Meer over haar:

Reageer op artikel:
Hoe krijg je nu écht perfect haar? Wij vroegen het haarexpert Floor Kleyne
Sluiten