Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 15 feb 2019

Vergelijk jij jezelf met influencers? 3 redenen waarom we je aanraden om daar nu mee te stoppen

Het is 2019 en we kunnen nu eenmaal niet ontkennen dat Instagram een deel van ons leven is geworden. Een mooi kiekje met een kopje koffie drinken op het balkon met de Eiffeltoren, heeft iedereen vast ook wel een keertje voorbij zien komen. Maar wat we niet horen te vergeten, is dat het een wereldje blijft met dertig filters eroverheen geplakt.

Iedereen weet tegenwoordig wel dat Instagram niet echt vergelijkbaar is met de realiteit. Maar toch hoor je steeds vaker dat vrouwen er depressief en/of onzeker van raken.

3 redenenen waarom we je aanraden om jezelf niet met influencers te vergelijken

Omdat het 2019 is vinden we dat het toch echt tijd wordt voor verandering. Want laten we met zijn allen goed onthouden dat ook de mooiste foto’s vaak gepaard gaan met heel veel foto’s en styling vooraf.

1. Momentopname

Alle foto’s die worden gemaakt zijn natuurlijk maar een momentopname. Iets wat we eigenlijk allemaal wel weten, maar toch vergelijken we onszelf vaak met foto’s die gemaakt zijn vanuit de perfecte hoek met net de juiste glimlach.

2. Bewerken, bewerken en nog eens bewerken

Als we dan vervolgens door de vijftig gemaakte foto’s heen scrollen, is het nog een hele opgave om de juiste te kiezen. Is die hele procedure voorbij? Dan wordt er vaak lekker aan de haal gegaan met filters en leuke effects.

Tegenwoordig zijn er super veel apps, zoals VSCO en Afterlight, om je feed fantastisch en magisch te laten lijken. Heb je ook nog ergens een pukkeltje? Dat wordt vaak nog even snel weggehaald. Onthoud dat dus als je naar het perfecte plaatje kijkt

3. Kunstmuseum

Volg je een Queen Of Jetlags dan zie je elke dag wel een jaloersmakende foto voorbij komen. Zes dozen met pizza’s, een shoot bij de Amsterdamse grachten, alles lijkt tot in de puntjes gestyled. En vaak is dat ook zo bij deze grote influencers omdat dit is waar hun talent ligt en waar ze geld mee verdienen.

Het is meer hun eigen kunst, waarvoor je normaal gesproken voor naar een museum gaat. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen talenten die goed kunnen worden benuttigd.

Instagram is een app waar je misschien niet meer zonder kunt. Zo lang je maar onthoud dat je het verhaal van de persoon niet kent. Je hoeft jezelf niet met anderen te vergelijken, want je bent leuk genoeg als jezelf.

Misschien wil je hier eens een kopje koffie met de meiden drinken:

6 mooiste roze locaties ter wereld waar jij een Instagram foto wilt maken

Reageer op artikel:
Vergelijk jij jezelf met influencers? 3 redenen waarom we je aanraden om daar nu mee te stoppen
Sluiten