Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 15 apr 2015

16 x vrouwen met een perfecte reactie op negatieve opmerkingen over hun lichaam

We zeggen het keer op keer, wees trots op je lichaam. Wees trots op wie je bent. En soms is dat moeilijk. Zeker met de komst van het internet waar negatieve opmerkingen en haters de mogelijkheid hebben gekregen om makkelijker dingen te roepen over anderen. Onze collega’s van Cosmopolitan.com somden vrouwen op die op al deze haters een perfecte respons hadden. En wij vonden dat zo inspirerend dat we dit graag met jullie willen delen.

1. Kelly ClarksonNadat de Britse tv-persoonlijkheid Katie Hopkins grapte dat Kelly ‘al haar achtergrondzangeressen opgegeten had’, reageerde Kelly met: ‘Ik ben awesome, het doet me niks.’ Later vertelde ze in een interview: ‘Je bent wie je bent. En dat betekent niet dat je er altijd zo uit zult zien. Soms ben ik fitter en ga dan hardcore kickboxen. En soms doe ik dat niet en heb ik liever een glas wijn.’

2. P!inkTwitter ontplofte met negatieve reacties op het figuur van P!nk, nadat ze gefotografeerd was tijdens een event wat ze bijwoonde. De ster postte een bericht waarin ze zei: ‘Hoewel ik toegeef dat de jurk niet zo mooi fotografeerde als dat hij deed in mijn keuken, wil ik ook toegeven dat ik me heel mooi erin voelde. Trouwens, ik voel me prachtig. Ik ben perfect ok, perfect gelukkig, en mijn gezonde, voluptueuze en super sterke lichaam krijgt een beetje welverdiende rust.’ Daarna tweette ze foto’s van fans die blij waren met hun eigen vormen en maten.

3. Alyssa MilanoKomediant Jay Mohr zei over Alyssa: ‘Ze ziet eruit alsof ze een baby gehad heeft en daarna dacht “I don’t give a sh*t.”‘ Alyssa gaf op Twitter de perfecte reactie: ‘Zo jammer dat je de behoefte had om me publiekelijk te fat-shamen. Be well and God Bless. En doe alsjeblieft de hartelijke groeten aan je prachtige vrouw.’

4. Ariana GrandeNadat Ariana Grande een video postte over haar optreden met Nicki Minaj tijdens de NBA All-Star Game waren er veel haters die opmerkingen maakten over de omvang van Ariana’s billen. Ze reageerde met: ‘Ik schud mijn mooie, kleine booty naast Nicki’s mooie grote booty. Allebei zijn ze f***ing geweldig. Zullen we de grenzen van het lichaam van mensen voortaan respecteren en elkaar aanmoedigen om je een babe te voelen zonder dat het uitmaakt hoe je eruit ziet?’

5. Lady GagaToen Lady Gaga deze foto postte kreeg ze commentaar over haar gewichtstoename. Ze reageerde met: ‘Wat maakt het uit dat ik soms een buikje heb, soms heb ik die ook niet. Er gaan mensen dood van de honger in deze wereld. Ik ben liever dik dan oppervlakkig.’

6. Demi LovatoToen Demi na drie maanden rehab weer terugkeerde op de rode loper, kreeg ze een hoop opmerkingen over haar gewicht. Op Twitter reageerde ze met: ‘Guess what, ik ben gezond en gelukkig, en als je me haat om mijn gewicht ben jij dat dus duidelijk niet.’

7. Jessica SimpsonTijdens haar zwangerschap kreeg Jessica veel opmerkingen vanuit de media over haar gewicht. Na de bevalling reageerde ze hierop door te zeggen: ‘Ik denk dat elke vrouw die zwanger is en nieuw leven in zich draagt het recht heeft om te eten wat ze wil zolang ze maar gezond is. Ik ben blij dat ik de media niet één van de gelukkigste momenten tijdens van mijn leven heb laten afpakken.

8. Khloé KardashianKloé heeft veel kritiek gehad op haar gewicht, zelfs van haar moeder. In de serie Keeping Up With The Kardashians zei ze dat je nooit iemand moet bekritiseren om zijn of haar lichaam. Dit mantra hield ze vast toen haar broer Rob ook onder vuur kwam te liggen wat betreft zijn gewicht. Ze tweette hierover: ‘Wat een oppervlakkige zielen zijn sommige van jullie. Het is misselijkmakend om iemand over zijn verschijning te bekritiseren. Word volwassen!’

9. AdeleIn reactie op aanhoudende kritiek op haar gewicht reageerde Adele dat ze perfect gelukkig is met haar gewicht. Ze zei: ‘Ik heb nooit willen lijken op covermodellen. Ik vertegenwoordig de meerderheid van alle vrouwen en daar ben ik trots op.’

10. Samm NewmanToen Instagram het account van Samm Newmann verwijderde omdat ze selfies in BH en shorts had gepost in het kader van een positieve lichaamsbeweging, vocht ze terug. ‘Het is maat-discriminatie. Ik heb ontzettend veel van dit soort foto’s gezien, waar niemand problemen mee heeft.’ Na haar betoog herstelde Instagram haar account weer. ‘Dik is geen slecht woord. Hoeveel zelfvertrouwen kun je hebben wanneer je jezelf blijft wegcijferen omdat andere mensen niet naar je willen kijken?’

11. Jennifer LawrenceIn het begin van haar carrière werd haar verteld dat ze succesvoller zou zijn wanneer ze dunner was. ‘Iemand vertelde me dat ik dik was, en dat ik ontslagen zou worden als ik niet een bepaald gewicht kwijt zou raken. Ze gaven me foto’s van mezelf waarop ik bijna naakt was en vertelden me dat ik deze kon gebruiken als motivatie om af te vallen.’ Ze weigerde, en nu voelt de Oscar-winnares geen enkele druk meer om af te vallen. ‘Als iemand ook meer het woord ‘dieet‘ fluistert, dan reageer ik meteen met: “You can go f**k yourself“‘.

12. Amy SchumerToen criticaster Jeff Wells Amy ‘mollig’ noemde en ‘niet gangbaar knap’ gebruikte ze Twitter om te laten zien dat ze lekker in haar vel zit. ‘Ik ben een size 6 (maat 36) en ik ben niet van plan om te veranderen. Dit is het. Stay on or get off! Kusjes!’ En ze voegde daar een topless foto aan toe. Toen ze later naar haar reactie op het gebeuren gevraagd werd zei ze: ‘Vanuit de grond van mijn hart; het kon me niet interesseren.’

13. Melissa McCarthyToen Max Reed Melissa beschreef als ‘formaat tractor’ en haar een ‘komediant die haar korte carrière heeft toegwijd aan het te zwaar en irritant zijn zonder succes’ noemde, was Melissa verbijsterd. ‘Ik kon alleen maar denken dat het iemand was die zich op dit moment op een hele nare plek in zijn leven bevond, en dat ik me juist op een hele fijne plek in mijn leven bevindt. Ik lach me iedere dag helemaal suf met mijn man en kinderen die me moonen en liedjes toezingen.’

14. Kim ZolciakToen Kim een selfie postte kreeg ze opmerkingen over haar zogenaamde ‘gedrongen’ benen. Als reactie postte ze nog een foto waar ze bij schreef: ‘Ja ik heb dikke benen, of zoals sommige volgers het noemen ‘gedrongen’ benen (grove mensen). Dit heb ik altijd al gehad en ik hou van ze.’ Ze ging tijdens haar hele vakantie door met het posten van bikini-foto’s.

15. Tyra BanksNadat er een foto van Tyra werd gepubliceerd in bladen met onderschriften die zeiden dat ze dikke benen had, trok Tyra het badpak aan op televisie om te laten zien dat de foto het resultaat was van een slechte camerapositie. Daarbij zei ze: ‘Voor alle haters: “Kus mijn dikke reet!”‘.

16. Kristen BellToen Kristen zwanger was kreeg ze reacties op haar nieuwe vorm. Haar reactie? ‘Ik ben geen vrouw wiens zelfvertrouwen voortkomt uit een kledingmaat.’

Reageer op artikel:
16 x vrouwen met een perfecte reactie op negatieve opmerkingen over hun lichaam
Sluiten