Ben je perfectionistisch? Dan herken jij deze vijf dingen sowieso en da’s helemaal oké

Kun jij het niet uitstaan als je potjes nagellak niet op kleur gesorteerd zijn? En is het jouw nachtmerrie dat de tafel niet netjes gedekt is bij het avondeten? Dan kan het zomaar dat je een perfectionistisch bent.

Allereerst: iedereen heeft wel wat en er is helemaal niks mis met jouw streven naar perfectie. Je bent goed zoals je bent. Met rare trekjes of zonder. Toch herken jij jezelf waarschijnlijk maar al te goed in deze vijf dingen.

Mail struggles

Wanneer jij een mailtje opstelt, ben je heel lang bezig met het vormen van de perfecte zin. Niet omdat je moeite hebt met taal, maar omdat je tikfouten ten alle tijden wil voorkomen. En heb je het bericht verzonden maar staat er een dubbele spatie in? Dan kun je daar letterlijk uren van wakker liggen.

Alle kleuren van de regenboog

Jouw kledingkast is geen rommeltje. Integendeel. Alles ligt keurig netjes opgevouwen. En ja, ook al je kleding is op kleur gesorteerd. Dat is namelijk niet alleen handig, maar is ook een feestje voor het oog.

Perfectionistisch plan: alles zelf doen

Als je vriend aanbiedt om je huis schoon te maken, probeer je daar iedere keer onderuit te komen. Niet omdat je denkt dat hij het niet kan – maar simpelweg omdat je weet dat jij het zorgvuldiger doet. Jouw manier is nou eenmaal de beste.

Alles op een rijtje

Jij gaat lekker op strak ingerichte huizen. Jouw huis lijkt dan ook meer op een museum dan op een woonhuis. Ligt je tapijt scheef of liggen de boeken op je koffietafel niet netjes op een stapel? Dan kun jij écht niet lekker gaan slapen.

Lekker presteren

Op je werk ben je de eerste die komt en de laatste die vertrekt. Jij vertrekt pas als alle taken van je to-do lijstje gedaan zijn. Werk is nooit af en je kunt altijd beter – dat is zo ongeveer jouw mantra.

Chaggie? Met dit eten zeg je vaarwel tegen je mood swings

 

Reageer op artikel:
Ben je perfectionistisch? Dan herken jij deze vijf dingen sowieso en da’s helemaal oké
Sluiten