Daar gaat je salaris: 5 x pied-de-poule-items naar ons hart (en meer ruitjes-inspiratie)

Vroeger werd het zogenaamde pied-de-poule ruitenpatroon in Schotland gebruikt in geweven wol, maar tegenwoordig is de print niet meer weg te denken uit de modewereld. Pied-de-poule was in de jaren zestig en tachtig super populair, maar is ook nu weer helemaal terug. Beautify verzamelde zes pied-de-poule items die je zéker wilt hebben.

Pied-de-poule items

Pied-de-poule (of: houndstooth) betekent letterlijk vertaald: voet van kip. En dat is dan ook precies wat het patroon moet voorstellen. Het patroon stond lange tijd symbool voor rijkdom en de hogere klassen. Pas sinds de jaren vijftig werd ook de ‘gewone’ burger erin gespot. En het printje blijft terugkomen.

1. Pied-de-poule broek van Butter & Hazel €89,95

Pied-de-poule in donkergroen is alles wat we nodig hebben in dit leven. Deze broek ziet er heerlijk comfortabel uit en oogt tegelijkertijd chic. Houden we van. Extra leuk: combineer ‘m met de bijpassende blazer voor een geweldig pak.

2. Zwarte pied-de-poule mini rok €29,95

Een pied-de-poule minirok is een heuse aanwinst voor je garderobe. Je combineert ‘m met alles: een bijpassende blazer, oversized trui, een blouse in een popping kleur of gewoon een basic T-shirt.

3. Zwarte pied-de-poule minirok €79,99

€79,99 via de Bijenkorf.

4. Jas &Other Stories €139,-

Deze klassieke houndstooth jas met ceintuur is er een uit duizenden. Soms is een lichtgekleurde pied-de-poule nog leuker dan de zwart-witte variant. In dit geval bijvoorbeeld.

5. Loavies trui €39,99

Een comfy trui met pied-de-poule print, het beste van twee werelden. Deze trui van Loavies willen we elke dag aan.

Lees ook:

 

Reageer op artikel:
Daar gaat je salaris: 5 x pied-de-poule-items naar ons hart (en meer ruitjes-inspiratie)
Sluiten