Check hier hoe je jouw nieuwe piercing goed schoon houdt

Heb jij net een nieuwe piercing laten zetten of ben je van plan er binnenkort eentje te nemen? Wees dan goed voorbereid op hoe je jouw piercing het beste schoon kan houden. Wij hebben dé tips voor je over hoe je dit het beste kunt doen.

Piercings, iedereen heeft ze bijna wel. Of het nou om oorbellen of een navelpiercing gaat, elke piercing moet goed schoon worden gehouden. Met deze drie gouden tips voorkom je infecties en rock je jouw piercings als geen ander.

Schoner dan schoon

Een nieuwe piercing die niet goed wordt schoon gehouden kan heel lelijk gaan infecteren. Gebruik bij het schoonmaken een desinfecterend middel. Voordat je daadwerkelijk je piercing gaat schoonmaken, was dan eerst goed je handen. Er zitten namelijk veel bacteriën op je handen en die wil je niet in de buurt van je piercing hebben. Doe een beetje desinfectie middel op een watje, en haal je piercing eruit. Maak goed het gaatje waar de piercing uitkomt schoon, en ook je piercing zelf. Maak vervolgens een watje nat met water, en haal het desinfecterend middel zo weg. Als laatste gebruik je een droog washandje om de desbetreffende plek droog te maken.

Turn around

Een ander belangrijk punt bij je piercing: draai hem zo nu en dan rond. Een paar keer tegen de klok in, een paar keer met de klok mee. Zo zorg je ervoor dat je piercing niet aan je huid blijft zitten en zo gaat infecteren.

Smeren

Smeer voordat je je piercing weer in doet eerst goed je huid in met een bacterie dodend goedje. Betadine is in dit geval je beste vriend.

En nog een laatste gouden oude: een nieuwe piercing kan je het beste vier tot zes weken inlaten.

Reageer op artikel:
Check hier hoe je jouw nieuwe piercing goed schoon houdt
Sluiten