Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 20 nov 2018

Overweeg je een tattoo? Deze plekken zijn het pijnlijkst

Altijd als je tegen mensen zegt dat je een tattoo wil op je enkels, voet of op je ribbenkast, zeggen mensen: ‘dat is een heel pijnlijk plekje hoor’. Maar is dat echt zo? Dit zijn de pijnlijkste plekken om een tatoeage te laten zetten.
Als je een lage pijngrens hebt, is het misschien handig om dit lijstje bij de hand te houden als je je toekomstige tattoo gaan verzinnen. Dit zijn namelijk de pijnlijkste plekken voor een tatoeage.

Dijen

En dan vooral de binnenkant van de dijbenen. Op deze plek voel je het prikken van de naald gewoon best wel. Tja, denk maar aan een bikiniwax. Bij het verwijderen van de haartjes aan de bovenkant van je dijbeen, die ook worden meegenomen als je je bikinilijn doet, is het ook allemaal niet gevoelloos.

Ribbenkast

Over het algemeen geldt, hoe minder vet, hoe meer pijn. Op de ribbenkast heb je ook nog eens niet zo veel spieren onder de huid, wat het extra pijnlijk maakt.

Wat het extra pijnlijk maakt: bij iedere ademhaling bewegen je ribben mee. En dat zorgt er weer voor dat het zetten van de tattoo langer duurt.

Binnenkant van je arm

Twee van de drie hoofdzenuwen in je arm lopen recht onder je elleboogholte. En dat maakt deze plek heel errug gevoelig. Het kan zelfs dat je de pijn in je hele arm voelt, zelf al laat je maar een kleine tattoo zetten. Zeker weten dat je deze plek wil?

Voeten, enkels, handen, vingers en de binnenkant van je pols

Een tatoeage op deze plekken is vaak vreselijk mooi. Maar ook vreselijk pijnlijk en gevoelig.

Ook voor deze plekken geldt dat je er weinig vet hebt, waardoor je snel het bot voelt. Ook zijn er op deze plekken veel zenuwuiteinden waardoor het allemaal nog pijnlijker wordt.

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden?

Dit dit de pijnlijkste plekken. Maar ja, als je een tattoo mooi vindt op een bepaalde plek, laat je je daar dan door tegenhouden? Of vind je: wie mooi wil zijn, moet pijn lijden? Laat het ons weten!

Dit wil je misschien ook lezen: Waarom iedereen die één tattoo heeft er sowieso nog één neemt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overweeg je een tattoo? Deze plekken zijn het pijnlijkst
Sluiten