Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 22 nov 2017

Deze Nederlandse man heeft een anti-kater pil uitgevonden en het is briljant

Je gaat met je vriendinnetjes op stap, maar de volgende morgen heb je afspraak waar je niet met een kater aan kunt komen kakken. Het wordt toch leuker dan je had gedacht en ook wat later dan je gepland had. Hoeveel drankjes je precies gehad hebt, weet je niet meer. Wat je wel weet, is dat die kater er hoe dan ook aankomt. Maar niet met deze anti-katerpil.

Ook als je geen afspraak hebt staan de volgende dag, komt een kater niet goed uit. Maar met deze pil tegen een kater voel je je iedere keer na een lekker stapavondje weer kiplekker.

Pil tegen een kater is waar we op gewacht hebben

Na een jaar ontwikkelen, is de pil die ons leven een stuk fijner gaat maken eindelijk hier. Niels Presser is geneeskundestudent op de Radboud Universiteit in Nijmegen en heeft de anti-katerpil Zober uitgevonden. Zijn vader Jacco is apotheker en heeft zijn zoon geholpen om de pil echt op de markt te brengen.

De pil bevat bestandsdelen van groene thee, maar wat allemaal precies, houden ze geheim. Het is ook geen medicijn, maar meer een voedingssupplement. De proefpersonen die de pil tot nu toe hebben getest, vertelden dat ze geen katerig gevoel hadden. Wel misschien een droge mond. Maar hee, als die hoofdpijn en misselijkheid maar weg is, dan zijn we al gered.

Dit is toch fantastisch nieuws zo op de vroege morgen? En het allerbeste is, dat de pillen precies, maar dan ook precies op tijd komen voor de feestdagen. Waarschijnlijk heb je nog nooit zo fit het jaar afgesloten en ben je nog nooit zo lekker wakker geworden op de allereerste dag van het nieuwe jaar.

Dit helpt ook mee: Dit wil je: Met deze fles prosecco van de Lidl heb je nooit meer last van een flinke kater

Reageer op artikel:
Deze Nederlandse man heeft een anti-kater pil uitgevonden en het is briljant
Sluiten