Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 18 dec 2017

Dreamjob: Dominique is vlieger bij Defensie en reist de hele wereld over

Droom jij ervan de wereld over te reizen? En lijkt het je fantastisch als je daar je beroep van kan maken? Veel vrouwen met de droom om dagelijks in het vliegtuig te stappen, kiezen ervoor om stewardess te worden. Maar waarom zou je eigenlijk niet zelf in de cockpit kruipen? Dominique durfde het wél aan en is vlieger geworden waardoor ze op plekken komt waar ze anders nooit zou zijn gekomen.

Sommige beroepen lijken alleen voor mannen weggelegd te zijn, maar als je je er eens nader in verdiept is het in negen van de tien gevallen anders dan je denkt. En dat is ook het geval bij het beroep piloot.

Dominique is vlieger bij Defensie

Dominique is een voorbeeld van zo’n vrouw die er anders over dacht. ‘Veel vrouwen denken dat ze toch niet door de selectie komen, maar dat is onzin’, vertelt ze. ‘Probeer het nou gewoon.’

Mensen die Dominique niet kennen, denken soms dat ze nagelstyliste is. Maar haar liefde voor vliegtuigen begon al toen ze klein was en dat is sindsdien niet meer veranderd. Ze maakte haar grote droom waar en is al een tijdje vlieger bij Defensie.

Wat ze daar zo leuk aan vindt? ‘De hele setting, het geluid, de geur.. Mijn werk is gewoon heel erg bijzonder. Een vliegtuig heeft zoveel power. Het lijkt net een soort Formule 1 in de lucht. Het geeft je een machtig gevoel.’ En stel je eens voor op welke plekken je in de wereld wel niet komt.

Geïnspireerd geraakt? Wie weet kun jij je dromen ook waarmaken bij Defensie, net zoals Dominique. Of misschien kun je wel aan de bak in de logistiek, geneeskunde of techniek. De mogelijkheden zijn groter dan je denkt. Ook als je een vrouw bent.

In samenwerking met Defensie

 

Reageer op artikel:
Dreamjob: Dominique is vlieger bij Defensie en reist de hele wereld over
Sluiten