Pilsjes, pizza’s & pannenkoeken: waarom je er niets aan kunt doen als je honger krijgt na het drinken

Je avond begint met een elegant wijntje bij het diner. Want ach, één wijntje kan toch geen kwaad. Maar het zonnetje schijnt heerlijk. Doe er ook nog maar een pilsje bij. Dan maar morgen wat minderen calorieën. Einde van de avond: drie wijntjes, drie pilsjes en vier shots tequila verder. Girl, you're drunk. En het enige wat jouw avond nog nodig heeft is.. eten. En begin alsjeblieft niet over een salade want jij bent beste vrienden met de kebab eigenaar om de hoek van de kroeg, dus dat wordt vreten, kluiven en bunkeren.

Maar maak je geen zorgen, want we kunnen hier helemaal níets aan doen. Blame it on the alcohol. Vandaar dat wij ook maar al te graag willen delen waarom je er niets aan kunt doen als je een onwijs erge ‘ik-wil-koolhydraten-en-wel-nu vreetkick hebt, na het binge drinking.

Wat er gebeurt als je alcohol drinkt

Alcohol stimuleert het deeltje in je hersenen die alle dingen regelt zoals bijvoorbeeld je lichaamstemperatuur, je slaapritme en ook je honger. Dit deeltje wordt de hypothalamus genoemd. Als de hypothalamus gestimuleerd wordt door alcohol, krijgen we honger op momenten wanneer we dit normaal eigenlijk niet hebben.

Je lichaam moet overigens erg veel moeite doen om alcohol te verwerken. Tijdens dit proces haalt het je bloedsuikerspiegel naar beneden. Dit zorgt voor een lage bloeddruk. Ook dit is een reden dat je uiteindelijk zin krijgt in koolhydraten zoals pizza, brood en suiker. Alcohol bevat overigens zelf al veel calorieën maar dit vult helaas niet je buik zoals bij eten. Dat is ook weer één van de redenen dat je na een avondje stapje nog aardig wat ongezond voedsel kan eten. Kortom, het is niet jouw buik die schreeuwt om die vettige burrito, nee het is de alcohol die jouw buik in een val lokt.

Een goede tip

Wil je toch drinken vanavond? Denk dan alvast twee stappen vooruit. Neem bijvoorbeeld een chocolade reep mee in je tas. Niet één met heel veel suiker, maar bijvoorbeeld een rauwe chocolade reep van Ombar. Hier zit geen suiker in en het verhelpt je cravings. Of plaats aan het begin van de avond al ijs in je vriezer. Bijvoorbeeld het ijs van Skinny Cow. Dan kan je je dronken avond op een iets gezondere manier afsluiten.

Cheers ladies!

Reageer op artikel:
Pilsjes, pizza’s & pannenkoeken: waarom je er niets aan kunt doen als je honger krijgt na het drinken
Sluiten