Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 21 nov 2017

YUM! Pindakaas zou wel eens het geheim van slanke mensen kunnen zijn

Misschien weet jij allang hoe goddelijk de smaak van pindakaas kan zijn. Op brood, op een rijstwafel, op een ijsje, of ja, eigenlijk overal bij. Of misschien vind je de geur van de bruine substantie nog niet zo aanlokkelijk. Maar het zou zo maar eens de moeite waard kunnen zijn om een pindakaasverslaving te ontwikkelen. Want je wordt er slank van.

Wat nou, helaas pindakaas? Hoera pindakaas. Want ja, dit goedje zou zomaar eens het geheim van de slanke wereldbevolking kunnen zijn.

Pindakaas helpt je met afvallen

Nu denk je misschien: ‘pindakaas is toch een caloriebom?’ En ja, dat is ook zo. Maar het geeft je ook een vol gevoel. Hierdoor krijg je minder snel honger.

Amerikaanse onderzoekers denken dat de minder calorieën die je eet nádat je pindakaas eet, zwaarder wegen dan de hoeveelheid calorieën die je door pindakaas binnenkrijgt. Het compenseert als het ware voor elkaar.

Eén klein probleempje is er nog wel. Een probleem dat de onderzoekers een beetje over het hoofd zagen: pindakaas is verslavend lekker. Zodra je het eet wil je meer…

Lees ook: 17 dingen die íedereen met een enorme pindakaas verslaving herkent

Reageer op artikel:
YUM! Pindakaas zou wel eens het geheim van slanke mensen kunnen zijn
Sluiten