Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 4 jun 2017

Nog geen plan voor Pinksteren? Dit zijn de leukste activiteiten

Pinksteren saai? Dat hoeft helemaal niet. Wij zochten namelijk de leukste activiteiten voor je op zodat je je zeker niet hoeft te vervelen. Er wordt ontzettend veel georganiseerd. Trommel wat vriendinnen op en geniet van je extra vrije dagje.

1. Taste of Amsterdam

Als je gek bent op eten (we kunnen ons haast niet voorstellen dat je dat niet bent), ga dan naar Taste of Amsterdam tijdens Pinksteren. Hier vind je verschillende foodtrucks, pop-up restaurants, lekkere speciaalbiertjes, cocktails, muziek en je kunt er wijn proeven. Amsterdamse restaurants en chefs verzamelen zich in het Amstelpark om jou de allerlekkerste gerechten voor te schotelen.

Je kunt bijvoorbeeld kijken naar Indische kookdemonstraties, een biercollege volgen en bekende koks als Julius Jaspers ontmoeten. Eten, gezelligheid en drank, wat wil je nog meer?

2. Schemerstad en Japanse markt in Leiden

Ga vandaag naar de Japanmarkt in Leiden. Hier vind je bonsaiboompjes, kimono’s en het beste: sushi. Dompel jezelf onder in de Japanse cultuur. ‘s Avonds ga je een bootje op en varen door de grachten terwijl het langzaam donker wordt. Er is muziek en verschillende theatervoorstellingen. Je sluit de dag af met een fijn theateravondje vanaf een boot.

3. Tong Tong Fair: Indische happening in Den Haag

Op het Malieveld wordt ieder jaar de grootste Indische happening ter wereld georganiseerd: de Tong Tong Fair. Stap in de kleurrijke wereld. Droom weg bij prachtige tassen en sjaals, volg een Sumatraanse dansworkshop, laat je masseren en koop een oosterse vlieger: overal waar je kijkt is iets te beleven. Vergeet niet met een lege maag te komen, want de heerlijke geuren van het eten zijn niet te weerstaan.

4. MultiCulinair Food Festival in Groningen

Omdat we niet genoeg van eten kunnen houden. Hotdogs uit Amerika, crêpes uit Frankrijk, kokosnoten uit de Tropen en vis uit Groningen: op het MultiCulinair Food Festival proef je de smaken van de hele wereld. Het hele Bernoulliplein staat vol met foodtrucks en gezellige kraampjes. Er is ook live muziek en verschillende workshops waaraan je kunt deelnemen.

5. Muziekfestival Utrecht

Utrecht verandert op Pinkstermaandag in één groot muziekpodium. In de binnenstad en daarbuiten zijn er optredens van meer dan honderd Utrechtse muzikanten. Van klassiek tot pop, van vocaal tot instrumentaal, van startende bandjes tot bekende namen. Daarnaast zijn er lezingen en workshops. Een prima dagje vermaak.

Ook in andere grote steden worden veel festivals met muziek en eten georganiseerd die vaak gratis te bezoeken zijn. Google is je grootste vriend, er is echt genoeg te doen. Veel plezier!

LEES OOK: De wetenschappelijke reden waarom naar een festival gaan je gelukkig maakt

Reageer op artikel:
Nog geen plan voor Pinksteren? Dit zijn de leukste activiteiten
Sluiten