Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 17 jun 2017

Dit is waarom pizza Hawaii wél de allerbeste pizza ter wereld is

De bedenker van de pizza Hawaii is overleden, de Grieks-Canadese kok Sam Panopoulos. Hij bedacht de briljante combinatie zo'n vijftig jaar geleden. Sommige mensen vinden het verschrikkelijk, ananas op een pizza. Maar wij vinden het verrukkelijk. Dit is waarom pizza Hawaii wél de allerbeste pizza ter wereld is.

Het is de perfecte combi tussen zoet en hartig

Mensen die vinden dat ananas niet op een pizza hoort, omdat ananas zoet is, tja, die zijn gewoon een beetje gek. Pizza Hawaii is namelijk de perfecte combi tussen zoet en hartig met een vleugje frisheid.

Dit is precies waarom chocolade met karamel en zeezout zo verrukkelijk is. En waarom je zo graag zoetzure saus eet bij je loempia. Of patat met appelmoes. Zoet en hartig is een combi die zorgt voor de perfecte balans in je mond. Daar wordt je toch gewoon gelukkig van?!

Ananas is een geweldig fruitstuk

Ananas is niet alleen super hip. Het is ook nog eens geweldig lekker. Het past zelfs in veel meer gerechten. Wat dat je van in de zuurkool, curry of in salades?

De tropische vrucht is ook nog eens heel gezond. Zit vol met vitamine C en verlaagt je bloeddruk. Kun je van een pizza met vier soorten kaas niet zeggen.

Het is exotisch en we kunnen allemaal wel een tropisch gevoel gebruiken in het leven

Als je aan Hawaii denkt dan denk je waarschijnlijk aan palmbomen, hagelwitte stranden en anassen. Hawaii is het meest exotische paradijs op aarde. En als je daar aan denkt dan voel je je onmiddellijk gelukkiger worden. Je ontsnapt even aan de dagelijkse realiteit als je een pizza Hawaii eet en dat mag niet onderschat worden.

Al met al maakt de pizza Hawaii je een gelukkiger mens. Geniet er van. En negeer iedereen die zegt dat het niet kan. Want jij bepaalt zelf of het kan. Het is jouw leven, eh, pizza.

Misschien wil je dit ook lezen: Bitterbalfan? Dan kun je naar het bitterbalfestival in Amsterdam

Reageer op artikel:
Dit is waarom pizza Hawaii wél de allerbeste pizza ter wereld is
Sluiten